Mitmete kõnede, ettekannete ja poliitiliste avalduste lõpetuseks tõmbas NO99 juht Tiit Ojasoo n-ö maski eest ja ütles publikule, et mingit uut jõudu Eesti poliitikas ei maksa oodata, kirjeldas Laks.

„Need kes ootasid poliitsõud, said selle. Need, kes ootasid siit uut poliitilist jõudu, ärge oodake. Kui sina ei taha maailma muuta, siis muudetakse seda sinu eest. Ärge oodake seda, et keegi muudaks maailma teie eest,” vahendas Laks Ojasoo sõnumit.

Ojasoo palus igaühel publikust teha endaga leping, kuhu saaks kirja, mida igaüks Eestist ootab ja milline meie riik võiks olla.

„Kõik oli hästi läbi mõeldud ja lavastatud,” sõnas Laks. „Oli muidugi ka hetk, kus tõesti tundus momendiks, et näitlejate ja publiku vaheline n-ö neljas sein langeb eest,” kirjeldas Laks toimunut.

Laksi sõnul oli suurkogu omamoodi veebist tuttava Ühtse Eesti valimiskooli jätk, kuidas korraldada suurkogu, kus näidete varal said koslepit paljud poliitikud. Inimestele üritati selgeks teha, et mõelda tuleb oma peaga, mitte lasta seda teha teistel nende eest.

„Seda üritati arusadavaks teha, sellele olid üles ehitatud ka kõik kõned. Kasutati erinevaid meetodeid, et inimesi mõtlema panna, kõik oli väga läbimõeldud,” kirjeldas Laks.

Saalist väljuvad inimesed paistsid Laksi sõnul erutunud ja omavahel saadud huvitavast kogemusest elavalt vestlevad. Erakonna loomata jäämises pettunuid või muidu loodetust ilmajäänuid ei paistnud olevat.