Babin tunnistas Delfile, et on väga imestunud ja kurb. „Arvasin, et sellistesse nimekirjadesse satuvad ainult tuntud ajakirjanikud. Aga nende ohtude kontekstis, mis – nagu selgus – minust Ukrainale lähtuvad, näib minu kui palju kordi Ukrainas käinud ja Ukrainat armastava inimese sellesse nimekirja kandmine koletisliku ebakõlana,” ütles Babin.

„2014. aasta juulis ilmus mul artikkel „Hoian sulle pöialt, Novorossia!”,” sõnas ta. „See oli väga emotsionaalne. Kirjutasin selle mitte ainult ajakirjaniku, vaid ka inimesena ajal, kui minu Donetski sugulased istusid kuulide all ja üks noor sugulane jäi pommitamise tõttu jalutuks.”

Ukrainasse ei pääse

Marianna Tarassenko ütles Delfile, et ei imestaks, kui otsus oleks tehtud n-ö tühjalt kohalt või on ta kellegagi segi aetud. „Kirjutasin Ukrainast poolteist aastat tagasi ja avaldasin kriitilist arvamust Maidani kohta. Nii palju kui mäletan, ilmusid kaks viimast Ukraina-teemalist kirjutist üle aasta tagasi. Need olid enne presidendivalimisi usaldusväärse isikuga Porošenko kohta tehtud intervjuu ja intervjuu Kiievis käinud Eesti dirigendiga,” täpsustas Tarassenko.

Sanktsioonide järgi ei anta kummalegi ajakirjanikule enam Ukraina viisat. Delfi