Päästjad hakkasid otsima looma omanikku, keda aga ei leitud. “Vahepeal tuli mitu inimest, kes lubasid looma enda juurde varjule viia,” ütles Teiter. Mõne aja pärast tulid inimesed koerte varjupaigast ja viisid looma ära.

Koerte varjupaiga juhata Liina Kolmann ütles, et hobuseid ei peeta varjupaigas mitte koerte söödaks, vaid lemmikloomadena. “Meil on siis kaks hobust, mõlemad on isiklikud,” selgitas ta.

Valge viieteist aasta vanune mära nimega Ralla jooksis Kolmanni sõnul ära sellepärast, et ta ei ole veel koerte varjupaigas elamisega harjunud.

“Ta oli laupäevaks siin olnud kõigest kaks päeva, jätsime kogemata värava lahti ning jooksiski minema,” rääkis ta. Teine hobune on varjupaigas elanud juba tükk aega, tema Kolmanni sõnul ringi jooksma ei kipu.

“Ralla oli käinud läbi tiiru Männiku lasketiirust, seal aga millegi peale ehmatanud, ning lõpuks Lennujaama juurest saime ta kätte,” rääkis Kolmann.

Tema sõnul hobusel midagi viga ei olnud, jala oli loom ilmselt kusagil katki kukkunud. “Koerad teda küll ei hammustanud,” kinnitas Kolmann.