Rahulolematud pensionärid kandsid protestimeeles hulka loosungeid. Piketeerijad nõudsid Rahvaliidu pensionipoliitika toetamist, elektri püsitasu kaotamist, pensioni tõusu 50 krooni kuus ja Laari valitsuse tagasiastumist.

"Aprillis lubati 50 krooni pensionilisa, anti 32 krooni - pettus", "Läheme Tartu eurovangla toidule", "Kellel taskud raha täis, see pensionäri kõhu korinat ei kuule" ja "Leningradi blokaad jättis ellu, Laari valitsus tapab", seisis loosungitel.

Nördinud pensionäride plakatid palusid mälestada vaesuses hukkunuid ja pärisid aru, kas nälgiv pensionär on tee Euroopa Liitu. Ühel Keskerakonna märgiga sedelil oli kirjas: "Pensionärile õiglane pension. Tahame Eesti õiglusriiki."

Noored Mõõdukad jagasid pensionäridele pooltuhat ajalehte "Rahva Hääl" ning kastide kaupa m-kleepsuga mandariine ja komme. Ajalehed said otsa viie minutiga, teatas noormõõdukas Vallo-Andreas Hallik.

“Meeleavaldajad janunesid mandariinide ja kommide järele. Noored jagajad hoidsid mandariinikastidest jõuga kinni ja vaatasid, et vanurid teineteist ära ei tallaks. Komme võeti lausa peoga,” kirjutas Hallik Eesti Päevaleht Online'ile.

Pensionäride Ühenduse esimees Sven Pärna ütles ETA-le, et bussid tõid inimesi Tallinna kuuest linnast. Enne sõnavõttude algust lasti platsile kogunenud piketeerijatele kõlaritest laulu "Mõisad põlevad, saksad surevad, mets ja maa saab meitele".

Suurmeeleavaldust juhatas riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni liige Elmar Truu. Kőnelajate seas oli peale pensionäride esindajate nii Rahvaliidu kui ka Keskerakonna poliitikuid, platsil hoiti neid erakondi toetavaid loosunegid ja lehvisid Keskerakonna lipud, teatas BNS.

Kohaletulnud nurisesid väikese pensioni üle ja nőudsid selle viimist 45 protsendini keskmisest netopalgast ehk umbes 2400-2500 kroonini. Erakonna aseesimees Mai Treial hindas Lossi platsile kogunenute arvu 8000-9000 peale, erakonna esimehe Villu Reiljani arvates võis Toompeal piketeerida 10 000 inimest.

20-30 pensionäril õnnestus Äripäev Online'i teatel ümber piirata ka sotsiaalminister Eiki Nestor. Ministrit torgiti näpuga ja talle esitati küsimusi. Nestor suhtus pensionäride tegevusse rahulikult ja jättis mulje, et on kohtumiseks hästi ette valmistatud.

Piketi korraldasid Rahvaliit, pensionäride ühendused ja Keskerakond.

Teisipäevase suurmeeleavalduse eel korraldasid pensionäride organisatsioonid opositsioonilise Rahvaliidu toel esmaspäeval meeleavaldusi, pikette ja koosolekuid üheksas maakonnakeskuses - Jőgeval, Jőhvis, Kuressaares, Kärdlas, Pőlvas, Tartus, Valgas, Viljandis ja Vőrus, meenutas BNS.

Esmaspäeval avaldas maakonnakeskustes meelt hinnanguliselt 4000-5000 inimest.