Samas toob tervisekaitse välja, et mullu on paranenud kooli- ja üldkasutatavate ujulate vee kvaliteet ning veetootja vee kvaliteedi kontroll toimib tõhusalt.

Samuti on tervisekaitse andmetel paranenud laste vaktsineerimine nakkushaiguste vastu. Vastsündinuid vaktsineeritakse nüüd ka B-hepatiidi vastu.

Koolides on tervisekaitseline seisund võrreldes tunamullusega mõnevõrra paranenud. Selle põhjuseks loeb talitus koolimajade ja klassiruumide remonte.

Siiski ei vastanud mullu 23 kooli ja koolieelset lasteasutust (7,3%) tervisekaitsenõuetele. Peamised probleemid olid seotud ebapiisava valgustuse (50,1% mõõtmistest), õpperuumidele sobimatu mööbli ja koolisööklatega.

Viimaste puhul oli kehvasti sööklate puhtuse ja korrashoiuga. Ka koolieine osutus sageli liiga lahjaks ning ei vastanud kalorite sisalduselt nõuetele. Tervisekaitse näeb koolisööklate kasimatuse taga ohtu toidumürgistuste tekkimiseks ja toidu vahendusel levivatesse soolenakkushaigustesse haigestumiseks.

Tervisekaitsereegite täitmisega on alatasa probleeme just koolidel ja lasteasutustel.

Tallinna üldine tervisekaitseline seisund mullu oluliselt ei paranenud, märgivad tervisekaitsjad. Mullu kontrollitud firmadest ja asutustest täidab tervisekaitsenõudeid ja –eeskirju pidevalt või mööndustega 93,8% (2000. a. – 98,7%). Nõuete täitmisega on alatasa probleeme 6,1% objektidel. Neist enamuse moodustavad toidukäitlusettevõtted, koolid ja lasteasutused.

Eesti Päevaleht Tallinn