Õnnetuse pealtnägija sõnul oli tegu mitte väikese, vaid kaubalennukiga, mis ei saanud õhkutõusmisel nähtavasti hoogu kätte. "Nina oli püsti ja ühest mootorist tuli suitsu," kirjeldas pealtnägija juhtunut. Samas levib info ka selle kohta, et tegemist oli hoopis maanduva lennukiga.

Hädamaandumine järve Peetriküla poolse kalda juurde olevat siiski olnud rahulik, lennukis viibis umbes kaheksa inimest, kes väljusid sealt kohe jääle.

Pealtnägija kinnitusel on lennuk kaldast 50-70 meetri kaugusel, inimesed seisavad jääl, kohal on ka päästjad. Sündmuspaigale jõudnud Päevalehe reporteri hinnangul on lennuk kaldast siiski veelgi kaugemal ning täpsem oleks rääkida vahemaast, mis ulatub sadadesse meetritesse.

Lähedal asuvast veepuhastusjaamast saadeti kohapeale olukorda kontrollima ka mootorsaan. Pealtnägija hinnangul keegi õnnetuses viga ega surma ei saanud.

Sündmuspaigal viibiv Päevalehe reporteri sõnul on näha, et kohale on saabunud kuus tuletõrje autot ning kolm kiirabimasinat. Tundub, et päästjatel ei ole võimalik raskema tehnikaga jää peale võimalik liikuda, kuid lennuki ümber käib vilgas tegevus. Seega on päästetööd võrdlemisi keerulised.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava ütles, et kuna ligipääs järvele mööda teed praktiliselt puudub, siis kõigepealt hakati traktoritega teed lumest lahti lükkama, et oleks võimalik sündmuspaigale ligi pääseda. Ta lisas, et lennuk asub õnneks küllaltki kalda lähedal ning see teeb olukorda kergemaks. Raava kinnitas, et lennuõnnetuses keegi vigastada ei saanud.