“Eesti riik vajab poliitilist jõudu, mis hoolitseks rahva enamuse huvide eest, lähtuks rahva tahtest ja vastutaks rahva ees,” seisab pöördumises, millele on alla kirjutanud jurist-luuletaja Ants Tosin ja pedagoog-koduloouurija Helmut Elstrok. “Riigiaparaadi eelistamine on toonud häda ja viletsust tuhandetesse eesti peredesse ning asetanud eesti rahva püsimajäämise küsimärgi alla. Me seisame teelahkmel – olla või mitte olla.”

Pereliikumise toetajatena on pöördumisele märgitud teiste seas erukindral Aleksander Einseln, Jüri Liim, Endel Lippmaa, Vello Pohla, Arnold Rüütel, Andra Veidemann ja Robert Vill. Pereliikumist toetavate erakondadena nimetavad Tosin ja Elstrok Arenguparteid, Sinist Erakonda ja Õigusliku Tasakaalu Erakonda.

Jüriöölaste liikumise üks eestvedajaid Robert Vill ütles, et on küll kuulnud Pereerakonna loomise kavadest, kuid ei poolda veel ühe väikeerakonna moodustamist. “Ühe probleeme tekitava eluvaldkonna pärast pole mõtet veel uut erakonda luua, pigem tuleb kõik senised väikeerakonnad ühe mütsi alla koondada,” märkis Vill.

Vill eitas samal eesmärgil loodud jüriöölaste liikumise lõplikku lõhenemist.

Samas tunnistas ta, et üks osa liikumises osalejaist eesotsas Aleksander Einselniga on ühinenud Põllumeeste Koguga ja teine plaanib Jaanus Raidali juhitavas Tuleviku Eesti Erakonnas luua oma allüksuse.