Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusosakonna juhataja Kadi Ploomi jaoks tuli tunnustus laste heaks tehtu eest ootamatult. „Seda preemiat jagatakse rohkem vabatahtlikele või heategevusega tegelejatele,” lausus ta. Ploomi sõnul on nende sünnitusosakond suuresti ämmaemandate õlul, sest enamik sünnitusi kulgeb normaalselt ja arstid on pigem abilised.

„Tegelikult on hästi tore, kui tööd, mida me iga päev teeme ja hästi loomulikuks peame, keegi kõrvalt näeb ja oskab sellele tähelepanu pöörata. See teeb loomulikult südame soojaks. Kogu sünnitusabi ja ämmaemandus töötab selle nimel, et oleks tervem elanikkond, ilusam tulevik ja Eestis palju lapsi,” lausus haigla naistekliiniku ämmaemandusjuht Vivian Arusaar.

2008. aastal anti naistekliinikule beebisõbraliku haigla sertifikaat. „Sertifikaat tähendab toetavat suhtumist, et emad saaksid lapsi pikalt imetada. Maailma tervishoiuorganisatsioon soovitab lapsi esimesel kuuel elukuul toita ainult rinnapiimaga ja kuni kaheaastaseks saamiseni rinnapiimaga, kuid anda juurde lisatoitu. Selle nimel olemegi töötanud. Teine meie eripära on see, et kui vastsündinul on olnud siia ilma tulekuga kiire, siis meil on emapiimapank ja kõik enneaegsed lapsed saavad vajadusel doonorpiima. Üle kaheaastane kogemus näitab, et nii kasvab nende vastupidavus haigustele,” lasusus Arusaar.