Riigikogus suurima fraktsiooniga esindatud Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ei soovi eriti spekuleerida partei võimaliku edu või ebaedu suhtes järgmise aasta märtsis toimuvatel valimistel. „Arvan, et sel korral peaks meedia heatahtlikult keskenduma rohkem sisule, kui kohtade arvutamisele,“ ütles ta.

Suurima opositsioonierakonna Keskerakonna peasekretär Priit Toobal avaldas lootust, et neid saadab suurem edu kui eelmistel valimistel, mil saadi 29 riigikogu kohta.

Reformierakonna kõrval vähemusvalitsuse teiseks pooleks oleva IRL-i poliitsekretär Margus Tsahkna nentis, et loodetakse teha parem tulemus kui eelmistel valimistel, mille tulemusel said nad 19 kohta.

Praegusest valitsusest välja heidetud sotside seas unistatakse 20 kohast riigikogus.

Roheliste värske esimene eestkõneleja Aleksei Lotman teatas mõne päeva eest, et nende eesmärgiks on saada erakonnale 2011. aasta valimistel 11 riigikogu kohta.

Erinevalt politoloogidest usuvad rahvaliitlased, et neilgi on tuleval aasta riigikogusse asja. Mai lõpus toimunud parteikongressil kuulutati, et märtsikuiste valimiste järel istub Toompeal 20 rahvaliitlast.

Kui oletada, et ka Reformierakonna ideoloogide peades liiguvad mõtted eelmiste parlamendivalimiste tulemust vähemalt korrata, siis peaks kõikide parteide soovide täitumise korral riigikogu mahutama praeguse 101 saadiku asemel vähemalt 130.