Esmaspäeval südameinfarktiga Mustamäe haiglasse viidud telestaar Urmas Ott ei vajanud kiireloomulist operatsiooni, kuid peab intensiivraviosakonnas veetma veel vähemalt mõned päevad. Esmaspäeva hommikul kell 11.30 kiirabiga Mustamäe haiglasse viidud Urmas Oti (43) elu pole haigla direktori Ralf Allikvee sõnul ohus. “Kiireks operatsiooniks vajadust polnud, Ott vajab ainult veidi rahu,” ütles Allikvee.

Ott tervise üle ei kurtnud

Haigla direktori sõnul on Otiga samas vanuses meeste seas infarkt küllalt tavaline terviserike. “See on selle põlvkonna haigus,” ütles Allikvee, kelle sõnul palus eelmisel nädalal ETV-s Carte Blanche´i saatesarja lõpetanud telestaar oma haiguslugu avalikkusele mitte avaldada.

“Meil on väga kahju, et see info üldse ajakirjanduseni jõudis,” ütles Allikvee.

Urmas Oti Otepääl elav ema Ellen Kasemets (66) ütles Eesti Päevalehele, et poeg pole viimasel ajal tervise üle kurtnud. “Paar nädalat tagasi käis ta kodus, käisime autoga sõitmas ning kõik tundus korras olevat,” lausus Kasemets, lisades, et viimati sattus poeg haiglasse möödunud aastal radikuliidi tõttu.

Kiire elutempo koormab

Telestaari ema sõnul helistas talle eile poja kolleeg ning teatas, et Urmase tervise pärast pole põhjust muretseda. “Sellele vaatamata olen täna terve päev väga närviline olnud ning toast tuppa käinud,” lausus Kasemets. “Õnneks on tal Tallinnas häid tuttavaid ja sõpru, kes käivad teda haiglas vaatamas.”

Ellen Kasemetsa hinnangul võis poja infarkti põhjustada kiire elutempo ning tööga kaasnev suur pinge. “Vaevalt küll, et Olev Remsuga käsilolev kohtuasi asjad niikaugele viis, sest Urmas võttis seda rahulikult ja naljaga,” ütles Kasemets.

Urmas Oti kolleeg ETV-st Reet Oja ütles, et ajakirjanikud peaksid laskma Otil rahulikult terveneda. “Ma ei pea eetiliseks Urmase haiglassesattumisest kirjutada, pigem võiks ajakirjandus jätkata Hallaste ja Murutari lainel,” osutas Oja. “Haistan kõige selle taga kirglikku huvi, et äkki kellelgi läheb sandisti.”