Ettepanek kohtuda tuli Talebani poolelt, see leidis aset 8. jaanuaril Dubais. ÜRO poolt osales organisatsiooni eriesindaja Afganistanis, Kai Eide.
Nad tahtsid kohtuda, et "kõneleda kõnelustest", ütles Eide uudisteagentuurile Reuters. "Nad tahavad kaitset, et mitte kaduda sellistesse paikadesse nagu Bagram." Bagrami all pidasid nad silmas USA sõjaväevanglat Kabuli külje all.
Millest kohtumisel veel räägiti, ÜRO ametnikud paljastada ei taha. Ehkki juba kohtumise toimumist tuleb pidada tähelepanuväärseks, ei ole selge, kui suure mõjujõuga olid need Talebani juhid, kellega Eide kohtus.

Noor Taleban
Nimetuks jääva ametniku hinnangul võis tegu olla pigem "kesktaseme" komandöridega, kes on aru saanud, et kumbki pool ei võida ja seega sõdimisest tüdinud. Talebani juhtide seas olevat tekkinud ka nn noorem generatsioon, kelle arvates oli suur viga üldse Al-Qaidaga kampa lüüa.
Sama ametniku hinnangul võib õeda, et see "noor Taleban" ei ole palju ekstreemsemate vaadetega kui mõned praeguse Afganistani valitsuse liikmed, võimule tulles võiksid nad leppida tütarlaste koolis käimisega ja võibolla isegi televiisori vaatamisega. Meenutuseks - kui Taleban viimati Afganistanis võimul oli, valitses seal vali islam, keelatud oli ka näiteks tuulelohede lennutamine.