ÜRO allorganisatsioon World Food Programm (maailma toiduprogramm), mis tegeleb nälgivate inimeste aitamisega arengumaades, levitab teavet alatoitumise olukorrast üle terve maailma.

Kaardil, mida organisatsioon nimetab “nälja kaardiks”, on Eesti värvitud kollaseks. Teised Euroopa riigid ja ka Venemaa on rohelised. Kollase värviga on Eesti pigem lähedasem Aafrika kriisikoldele, kus paljud riigid on oranÏid ja punased. WFP järgi on Eestis 100 000 alatoidetud inimest, mis teeb 7 protsenti rahvastikust.

WTP pressiesindaja Caroline Hurford ütles Päevalehele, et nemad saavad oma andmed teiselt ÜRO allorganisatsioonilt Food and Agriculure Organization (toidu ja põllumajanduse organisatsioon). FAO edastab andmeid, et aastate 2002–2004 seisuga on Eestis alatoidetud inimeste osakaal alla 2,5 protsendi, nagu kõigis teistes Euroopa riikides.

Eesti FAO esindaja Ruve

Schanki sõnul arvutavad FAO eksperdid ise alatoitumise osakaalu, võttes arvesse tootmist, kaubandust ja inimeste vajadusi vastavas geograafilises asukohas. WFP oli tema sõnul vabandanud valeandmete levitamise pärast ning lubanud peatselt avaldada uuendatud kaardi.