"Fakt on see, et meile 2007. aastaks seatud 28 eesmärgist on tänaseks täidetud või lõpusirgel 26. Nende kahe puhul, millega me ei alustanud, on selged ja objektiivsed põhjused.

Näiteks on ilmselge, et integratsiooniprogrammi 2000-2007 lõpphindamist ja edukuse analüüsi ei saagi teostada 2007. aastal, mil see ei ole veel lõppenud. Või näiteks oleks olnud mõttetu alustada aprillisündmuste järel venekeelses meedias eesti keele õpet propageerivat kampaaniat. Ma oleksin linnukese kirja saanud, kuid samas ainult raisanud maksumaksja raha," teatas Urve Palo.

Ministri sõnul ollakse oma tegemistega tegelikult tööplaanist ees ning töö tulemused on väga head.

"Vaatamata oma senistele tegevusplaanidele alustasime integratsiooniprogrammiga sisuliselt nullist ja tegime selle valmis vaid kuue kuuga. Mul on kahju, et meie tööplaani hindajatel on jäänud märkamata projektid, mis on saanud valmis ja mis tegelikult mõjutavad kogu Eesti ühiskonna elu. Näiteks kas või programm „Igale lapsele lasteaiakoht“, mis annab sel aastal lasteaiakoha ligi 600-le lapsele ning tõstis lasteaiaõpetajate palku," selgitas Palo.

Tänane Eesti Päevaleht avalikustas riigikantselei aastaraporti, mis loeb kokku rahvastikuministri 2007. aastaks kavandatud tööd ja toob ära tulemused. Aruande järgi ei saanud minister hakkama vähemalt poolte planeeritud töödega.