Ettevõtlusminister Urve Palo kohtus eile Eesti turismifirmade liidu ning Eesti hotellide ja restoranide liidu esindajatega. Poolteisetunnise kohtumise jooksul põhjendasid esindajad ministrile oma seisukohti, miks nad on vastu valitsuse plaanile tõsta majutusasutuste käibemaksumäär 9%-lt 20%-le.

Koos leiti, et maksimaalne käibemaksumäära tõus, mida sektor välja kannataks, oleks ülejärgmisest aastast ja kolm protsendipunkti.

Palo peab seda ideed tõenäoliselt juba sel neljapäeval valitsuskabinetis kaitsma, kuid koalitsioonipartner Reformierakond oli juba eile ministri sõnavõtust ilmselgelt häiritud. Eile õhtul reageeris esimesena haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi (RE), kes rõhutas, et kui hotellide soodustuse kaitsmine rahasse tõlkida, oleks see õpetajate ja politseinike palgatõusus umbes 8%. „Riigieelarve strateegia tõotab pisut üle 1% palgatõusu, mistõttu on lisaraha hädavajadus. Ma eeldan, et rahandusminister (IRL-i kuuluv Sven Sester – toim) on minuga ühel meelel. Ma eeldan ka, et rääkisime sotsidega läbi ja minister Rannar Vassiljevi (SDE) sõnad eelmisest nädalast kinnitavad seda,” viitas Ligi BNS-is ilmunud loole „Vassiljev: hotellide käibemaksu ei saa tõstmata jätta õpetajate arvelt”.