Kahtlase pulbriga ümbriku on saanud ka Eestis asuv USA saatkond ning asepresidendikandidaat Sarah Palin.


Erinevalt 2001. aasta antraksikirjadest on kahtlane pulber osutunud hilisemate analüüside käigus ohutuks, teatas CNN. Küll on teada, et Hispaanias asuv saatkond oli posti teel saanud jahu.


"Sellise kirja saatmine on tõsine asi ja võib kaasa tuua karmid tagajärjed," kinnitas FBI.


"Kõik USA saatkonnad maailmas on saanud vastava koolituse taoliseks juhtumiks," rääkis USA välisministeeriumi pressiesindaja Robert Wood.

 
FBI teatel olid ümbrikud postitatud 8. detsembril Texases.


Kahtlased postitused on saanud USA saatkonnad Eestis, Lätis, Saksamaa, Šveitsis, Belgias, Rumeenias, Taanis, Iirimaal, Luksemburgis, Hispaanias, Norras, Prantsusmaal, Islandis, Itaalias, Rootsis ja Hollandis.


Rumeenias asuv USA saatkond avatakse häireolukorra tõttu täna pärastlõunal.


Kahtlased ümbrikud saadeti samuti Rhode Islandi, Michigani, Mississippi, Alabama, Minnesota, Montana ja Missouri kuberneridele. Üleeile sai kahtlast pulbrit sisaldanud ümbriku Denveri üks politseijaoskond, kuid seda kirja seostatakse pigem lokaalse juhtumiga seoses vara üle käiva vaidlusega.


USA-s 2001. aastal saadetud antraksitekitajat sisaldanud ümbrikud nõudsid viie inimese elu. Alates sellest ajast on USA pääste- ja julgeolekuametnikud kontrollinud kahtlasi ümbrikuid kogu riigis.