USA president George W. Bush soovib nimetada uueks suursaadikuks Eestis oma valimiskampaania rahakoguja Stanley Davis Phillipsi, kellel puudub varasem diplomaaditöö kogemus.

Stanley Phillips juhib investeerimisettevõtet Phillips Investments, viimastel Ameerika Ühendriikide presidendivalimistel tegutses ta agaralt George W. Bushi kampaania tarbeks raha kogumisega.

USA-s kehtiva süsteemi järgi antakse presidendikandidaatide raha kogujale tiitliks “pioneer”, kui ta kogub vähemalt 100 000 dollarit. 200 000 dollari kogujaid kutsutakse aga ranger’iteks. Kampaaniate rahastajate kohta andmeid koguva ühenduse WhiteHouseForSale.org andmetel on Phillips just nimelt ranger.

Phillipsi isa Earl Phillips oli edukas mööblitööstur ning valiti Ameerika mööblitootjate kuulsuste halli. 1970-ndatel  alustas mööblitööstuses oma karjääri ka Stanley Phillips, ostes tekstiilivabriku. “Kui ma selle äri maha müüsin, oli meie ettevõte maailma kümne suurima mööblitekstiilivabriku hulgas. Ettevõtte müügist teenisin umbes 50 miljonit dollarit, nii et äri tasus ennast tõesti ära,” rääkis Phillips 1999. aastal ühe ülikooliuuringu raames antud intervjuus.

Lisaks mööblitööstusele on Phillips töötanud Põhja-Carolina osariigi kaubandusministrina ning olnud tegev Smithsoni instituudis Washingtonis.

2002. aastal määras George W. Bush USA suursaadikuks Ida-Kariibidele tulevase Eesti suursaadiku venna Earl Phillipsi. Earl Phillips pani suursaadikuameti maha 15 kuu pärast, kui maksuamet kahtlustas teda maksudest kõrvale hiilimises.

Stanley Phillipsi ametisse määramise poolt peab veel hääletama USA senat, kus on enamuses demokraadid. USA saatkonna pressiatašee Eric Johnson ütles, et kuni senati toetuse saamiseni ei tohi tulevane suursaadik pressiga suhelda.