"Ocean Monarch" alustab sõitu Poolast Gdanskist 1. juunil, sümpoosion lõpeb 8. juunil Stockholmis. Teel külastab laev Kaliningradi, Tallinna, Peterburi ja Helsingit. Igas linnas toimub istung sõnavõttude ning aruteluringidega. Samuti külastavad delegaadid, kelle hulgas on ligi 50 ajakirjanikku, Läänemere keskkonnakaitse seisukohalt tähtsaid objekte.

Balti mere keskkonnaprobleemidele ja nende tekkepõhjustele keskendunud sümpoosioni eesmärk on kaasata aruteludesse nii teaduse analüütiline lähenemisviis kui ka religioosete ringkondade pühendumus, toetada Läänemere kaitsmiseks tehtavaid pingutusi ja teadvustada neid laiale avalikkusele.

Eestist on tervet merereisi kaasa tegema oodatud luterliku kiriku peapiiskop Jaan Kiivit, kreeka õigeusu kiriku metropoliit Stephanos, prof. Kalevi Kull ja dr. Lea Altnurme Tartu ülikoolist, mereinstituudi teadurid Henn Ojaveer ja Toomas Saat, säästva Eesti instituudi vanemteadur Tiit Kallaste, keskkonnaministeeriumi asekantslerid Harry Liiv ja Allan Gromov, dr Ringo Ringvee siseministeeriumi usuasjade osakonnast, turismiameti asedirektor Riina Lõhmus ja UNESCO Eesti esindaja Doris Kareva.

Eesti päeval toimuvast istungist ning ning kultuuriprogrammist kutsutakse osa võtma lisaks veel sada kohalikku avaliku elu tegelast.

Eestimaa looduse fFondi juhatuse esimehe Marek Strandbergi eestvedamisel arutletakse globaliseeruva majanduse ning kiirelt kahanevate taastumatute loodusressursside kasutuse üle.

Läänemere sümpoosion on juba viies sarnane usu- ja riigitegelaste ning teadlaste kokkusaamine, varem on samasugused laevareisid toimunud Egeuse, Aadria ja Mustal merel ning Doonau jõel.