Saaremaa ühisgümnaasiumi taastamistööde esimene etapp on lõppemas - uut semestrit alustab kool 25. märtsil taas oma koolimajas.

ühisgümnaasiumi majandusjuhataja Aado Haandi kinnitusel remonditi põhjalikult hoone esimene ja teine korrus, kolmas ja neljas said uue värvikatte. Koolimaja taastamistööde teine etapp algab suvel, siis kohendatakse hoone välisfassaadi ning tehakse algust aula ja võimla remondiga.

Mullu 12. detsembril põlenud Saaremaa ühisgümnaasiumi taastamistööde lõplikuks maksumuseks kujuneb 6,4 miljonit krooni.

Sillamäe linn saab kingituseks raadiojaamu

Ameerika ühendriikide suursaadik Eestis Lawrence Taylor annab täna Sillamäe linnavalitsusele üle kuus vähekasutatud mobiilset raadiojaama.

ühendriikide saatkonna infotalituse teatel hakatakse ligi 95 000 krooni maksvaid raadiod, mille on kinkinud USA kaitseministeeriumi humanitaarprogramm, kasutama Sillamäel keskkonnkahjustuste kontrollimiseks ja vältimiseks.

Lawrence Taylor kohtub ka Narva ja Kohtla-Järve linnaametnikega, käib Kirde-Eestis ühendriikide firmadele kuuluvates ettevõtetes ning kohtub seal töötavate Ameerika õpetajatega.

Loomaaia sõprade seltsi juhib Andres Tarand

Laupäeval asutatud Tallinna Loomaaia sõprade seltsi tegevuse eesmärk on kaasa aidata Eesti ainsa loomaaia edendamisele ja levitada teavat loomaaia kui mitmekülgse kultuuriasutuse osast ühiskonnas, teatas loomaaia direktor Mati Kaal.

Seltsi juhatuse esimeheks valiti Andres Tarand, seltsi liikmed on ärimehed Hannes Tamjärv ja Peeter Kalli, kunstnikud Külli Tammik, Jaan Vares ja Sandor Stern, Riigikogu liikmed Valve Raudnask, Andres Tarand ja Vambo Kaal, filmirezhissöör Rein Maran jt.

Jäätee Hiiumaale suletud

Maanteeameti teatel on Rohuküla ja Heltermaa vaheline jäätrass suletud. Jääle on kogunenud nii palju vett, et autod seal enam liigelda ei saa.

Maanteeameti hinnangul jäätrassi mandrilt Hiiiumaale sel talvel ilmselt enam ei avata.

Baltic News Service/ETA