Meteoroloogia ja hüdroloogia instituut on rahapuudusel sulgenud kümme ilmavaatlusposti üle Eesti.

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituut kasutas ilmavaatlusposte keskkonnaministeeriumi seireprogrammi täitmiseks, ütles instituudi direktor Peeter Karing. Kuna hüdroloogiapostide töö jätkamine on Eesti veeressursside uurimisel olulise tähtsusega, taotles instituut ministeeriumilt korduvalt täiendavat rahaeraldust, kuid kahjuks tulemusteta, ütles Karing.

Pärnumaal sulges instituut ilmavaatluspostid Kaansool, Vändra-Kiisal ning Jäärjal. Sulgemine ei mõjuta oluliselt ilmaprognooside täpsust, kuid nende andmed on olulised näiteks Pärnu jõgikonna kevadise suurvee prognoosimisel, ütles Pärnu Postimehele instituudi osakonnajuhataja Elle Pärnamägi. Jõgede veetaset ja -hulka mõõtvate hüdroloogiapostide andmeid vajavad ka teede- ja sillaehitajad.

Paide vene kool peab justiitshoonest välja kolima

Justiitsministeerium ja Paide linnavalitsus otsustasid eile moodustada ühiskomisjoni, mis peab leidma lahenduse Slaavi Gümnaasiumi justiitshoonest väljakolimisega seotud probleemidele. Justiitshoonesse tahetakse kolida Järva maakohus, ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja.

Paides Tallinna 18 asuvas justiitshoones tegutsev gümnaasium peaks kolima Laial tänaval asuvasse koolihoonesse, seal on aga tarvis teha umbes viis miljonit krooni maksev remont.

Keskkooliõpilased lähevad õppima USA-sse ja Inglismaale

24 Eesti keskkoolide õpilast saavad suvel ja järgmisel õppeaastal Avatud Eesti Fondi ja New Yorgi Avatud ühiskonna Instituudi stipendiumiga minna külalisõpilastena Inglismaa ja USA koolidesse. õppeprogrammide pikkus on ühest kuust ühe õppeaastani.

Teist aastat toimuva vahetusprogrammi konkursile laekus 230 avaldust. Esmalt tuli sooritada SLEP-keeletest, seejärel intervjueeris parimaid rahvusvaheline zhürii. 24 väljavalitud õpilast käivad praegu 12 erinevas koolis, poisse ja tüdrukuid on peaaegu võrdselt.

25 peres on kümme või rohkem alaealist last

Kõige suuremas Eesti peres kasvab kaksteist alla 18-aastast last, kümme või 11 alaealist last on 25 perekonnas.

Sotsiaalministeeriumi andmetel on 11-lapselisi perekondi neli ja 10-lapselisi kakskümmend. üheksa alla 18-aastast last on kasvamas 34 perekonnas, kaheksa last 62, seitse last 155 ja kuus last 383 peres. 1361 Eesti perekonnas on sirgumas viis last.

Soomes tabati mullu 44 Eesti narkokullerit

Soomes peeti mullu kinni 44 Eesti narkokullerit, kuid erinevalt 1995. aastast ei tabatud seal ühtegi eestlasest pangaröövlit.

"Eesti narkokullerite osa kasvab, kuid oleme endiselt arvamusel, et põhiline osa narkootikume toimetatakse Soome Kesk-Euroopast," ütles Soome keskkrimaalpolitsei komissar Jaakko Sonck. Ta lisas, et mullu peeti Soomes narkokuritegude eest kinni 6059 inimest, neist 245 välismaalast. Snocki sõnul on eestlased enamasti vahele jäänud raskete rikkumistega ja saanud pikki vanglakaristusi. Soome tuuakse Eestist peamiselt amfetamiini.

Erinevalt 1995. aastast, mil Soomes tabati paarkümmend Eestist tulnud pangaröövlit, ei jäänud mullu Soomes panka röövides vahele ühtegi eestlast.

Baltic News Service/ETA