Soome remondib Euroopa Liidu rahaga Dragesvikeni sadama, kus tulevikus saavad randuda ka Paldiski-Dragesvikeni liinil seilavad laevad.

Möödunud suvel sõlmitud lepingu kohaselt uuendatakse Dragesvikeni sadamat ja parandatakse turistide teenindamist. Sadama süvendamiseks loodetakse abi keskkonnakaitsjatelt. Paldiski valiti koostööpartneriks seetõttu, et sadama remonti rahastav Interregi projekt nägi ette ühe Balti sadama kaasamist, teatas Soome uudisteagentuur STT. Soome Kirkonumme vald ja Paldiski on sõlminud koostööleppe.

Saaremaa kalakasvatus hakkab siiga kasvatama

Saaremaa Pidula kalakasvatus kavatseb alustada Lääne-Eesti rannikumere rikastamiseks siiakala kasvatamist.

Kalakasvandus hakkab siiga taastootma, et noorkalu merre lasta, teatas keskkonnaministeeriumi pressisekretär. Pidula kalakasvatus loodi 1939. aastal, praegu on see AS Saare Kaluri omanduses. Investeeringute puudumise tõttu ettevõte ajutiselt ei tööta. Tegevuse taastamiseks loodi tulundusühing Pidula, mis kavatseb võtta laenu kalakasvatuse äraostmiseks, et alustada siia taastootmist.

Metsloomi ohustab kärntõbi

Soe jaanuar ja veebruari algus on soodustanud metsloomadel marutaudi, kärntõve jt nakkushaiguste levikut, eriti tõsiseks ohuks on praegu rebaste kärntõbi.

Pärnumaa jahimeeste liidu esimees Kalju Teemant ütles Pärnu Postimehele, et ligi pooled praegu jahimeeste lastud rebastest on olnud kärntõves. Haigus võib ohustada ka inimesi, kes nakatuvad haige looma korjust söönud koerte kaudu. Teemandi sõnul ei kõlba kärntõbistelt loomadelt isegi nahka võtta.

Leitud rebasekorjus tuleb maha matta või põletada, et koduloomad sellele peale ei juhtuks.

Pärnu lapsed uuristasid peatänava alla käigu

Viis kolmanda kuni viienda klassi poissi uuristasid Pärnus Rüütli tänaval tühjana seisvast endisest Kungla kohvikust käigu kõrvalmajja. Poisid jäid turvafirma ESS töötajatele vahele, kui nad teadmatusest lõikasid läbi kõrvalmajas asuva advokaadibüroo signalisatsioonijuhtme. Häire peale kohale sõitnud turvafirma töötaja sõnul olid lapsed endale kohvikus alalise mängupaiga leidnud ja sealtkaudu katusekambrini käigu uuristanud.

Prokuratuur lõpetas Idel Jakobsoni süütegude uurimise

Riigiprokuratuur lõpetas inimsusevastastes kuritegudes süüdistatud Idel Jakobsoni kriminaalasja uurimise, sest Jakobson pole võimeline vaimselt ega füüsiliselt kohtu ette astuma.

"Lõpetasime uurimise, kuna ekspertiis tuvatsas, et 92-aastane Jakobson pole võimeline ei vaimselt ega füüsiliselt kohtu ette astuma," ütles eile riigiprokuröri asetäitja Alar Kirs. "Nõdrameelset ei ole võimalik kohtu ette viia."

Möödunud aasta lõpus läbi viidud kohtuarstlik ekspertiis tunnistas endise NKVD kõrge ohvitseri, 92-aastase Idel Jakobsoni süüdivaks. Kirsi sõnul tuvastas ekspertiis, et Jakobson oli oma teguide toimepanemise ajal süüdiv.

Kaitsepolitsei kahtlustab endist NKVD alampolkovnikut Jakobsoni üle 1183 isiku vastu toime pandud inimsusevastastes kuritegudes.

Eesti rannikumeres on kokku 1521 saart

Eesti rannikumeres on kokku 1521 saart, neist 96 on suuremad kui 10 hektarit, ülejäänud aga väikesed laiud ja saarekesed.

äsja valminud kogumiku "Eesti meresaarte nimestik" kohaselt on kõigi saarte kogupindala 4140 ruutkilomeetrit ning rannajoone pikkus 2551 kilomeetrit. Rannikumeres on väga suur hulk nimetuid väikesaari, näiteks Ruhnu saare ümber on selliseid saari üle 40 ja Muhu saare ümber üle 60.

Baltic News Service/ETA