Veidi enam kui pooleteise kuu jooksul, mis uus kord on kehtinud, on registreeritud 5000 domeeni. Võrdluseks, vana korra järgi registreeriti kuus ca 800 domeeni, teatas Eesti Interneti Sihtasutus.

Uus domeenide registreerimise kord võimaldab Eesti maatunnusega domeene registreerida ka eraisikutel ja välismaalastel ning üks isik saab registreerida mitu domeeni.

„Numbrid näitavad, et uuele korrale üleminek on suurendanud .ee domeeni registreerimist üle kolme korra. .ee domeeni registreerimine on inimeste ja ettevõtete seas populaarne“ kommenteeris vahekokkuvõtet sihtasutuse juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.

Kautsi sõnul kogub tuure ka vanade domeenide ümberregistreerimine, tänaseks on ümber registreeritud 1600 domeeni.

Kuigi vana korra järgi, enne 5. juulit registreeritud domeenidele kehtib üleminekuperiood aasta lõpuni, on siiski soovitatav oma domeenid aegsasti ümber registreerida ja mitte jätta seda viimasele hetkele.

Eesti Interneti SA on Eesti Internetikogukonda esindav ja Eesti maatunnusega domeeninimesid haldav organisatsioon, mille ülesanneteks on Eestiga seotud tipptaseme domeeninimede haldamine ning nende registreerimise korraldamine, Eesti internetikogukonna esindamine piiriüleses internetikogukonnas, sealhulgas Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN)-is, Eesti maatunnusega domeenininimede reeglite ja tasude kehtestamine ning domeeninimede infosüsteemide ja registrite pidamine ning nende kättesaadavuse, usaldusväärsuse ja turvalisuse tagamine.