Reformierakonna esimees Andrus Ansipi sõnul oli ministrikandidaadi selgitamine aeganõudev, kuna kaalutletud valik tuli teha mitme väga hea kandidaadi hulgast. „Hanno Pevkur on end näidanud tasakaaluka poliitikuna, kes on Reformierakonna arvates parim valik tundlikku ja vastutusrikast sotsiaalvaldkonda juhtima," ütles Ansip erakonna teates.

Hanno Pevkur rääkis Päevaleht Online´ile, et uuel ametipostil seisab ees väga suur tööpõld. „Olen suhelnud nii Maret Maripuu kui ka ministeeriumi ametnikega,“ selgitas ta, et on end juba ka olukorraga ministeeriumis kurssi viinud.

Pevkuri sõnul on Maripuu sotsiaalministeeriumi valdkonnas tekkinud probleemidega enamjaolt joone peale saanud. „Ei tohiks palju lahtisi otsi enam olla,“ arvas ta. Siiski on uus minister veendunud, et väiksemaid probleeme tuleb kindlasti ka edaspidi veel ette.

Kõigepealt kavatseb Pevkur uues ametis teha analüüsi asjadest, mis vajavad kiiremat ja vähem kiiremat tegutsemist. „Tuleb prioriteedid paika panna,“ sõnas ta. Suurimate lahendamist vajavate valdkondadena nimetas Pevkur 1. juulil jõustuvat töölepinguseadust, mille juures on tarvis kindlaks teha võimalikud sotsiaalsed tagajärjed ning lisaks ka üha kasvavat tööpuudust.

Pevkuri sõnul tuleb kindlasti selgitada, kuidas suunata Eesti inimesi ümberõppele ja aidata uuesti tööd leida.

31-aastane Pevkur on abielus ning kahe lapse isa. Riigikogusse pääses ta Maret Maripuu asendusliikmena tänu 835 Nõmme ja Mustamäe elaniku häälele. Praegune sotsiaalminister Maret Maripuu astub 23. veebruaril ministeeriumis tekkinud skandaalide tõttu ametist tagasi ning naaseb parlamenti. Seega vahetasid Maripuu ja Pevkur omavahel ametikohad.

Päevalehele teadaolevalt oli veel kolmapäevani kindlaks sotsiaalministri kandidaadiks Urmas Klaas, kuid täna hommikul tehti ettepanek Pevkurile, kellel jäi seega uue ametikoha vastuvõtmise otsustamiseks vaid mõned tunnid.