Võrreldes detsembriga langes Reformierakonna toetus 39-lt protsendilt 35-le ehk neli protsendipunkti. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus tõusis jaanuaris võrreldes detsembriga 8-lt protsendilt 12-le ehk samuti neli protsendipunkti, vahendas Aktuaalne kaamera rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud uuringut.

Teiste erakondade reiting kuu aja jooksul nii palju ei muutunud - veidi tõusis toetus Keskerakonnale ja rohelistele, vastavalt üks ja kaks protsenti.

Jaanuarikuu suurimaks poliitiliseks vaidluseks oli uus töölepinguseadus, kus vastandusid Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide seisukohad.

Sotsiaaldemokraatide riigikogu fraktsiooni esimees Eiki Nestor ütles, et ilmselt tulebki sotsiaaldemokraatide populaarsuse kasvu seletada just vaidlusega töölepinguseaduse üle.

Reformierakondlane Jürgen Ligi arvas, et valitsuserakonnale on rohkem kui 30protsendine toetus kõrge ning seda lugedes ei tohiks erakond muutuda laisaks ja araks.

Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts nimetas sotsiaaldemokraatide populaarsuse tõusu üheks põhjuseks ka seda, et seni pigem tagasihoidlikuks jäänud sotsid jõudsid oma arvamustega jõuliselt ajakirjandusse.

Saartsi hinnangul võib Reformierakonna reiting ka edaspidi langeda, kuid see langus ei ole tõenäoliselt järsk.