Uuring „Rassism ja ksenofoobia Eesti internetis: kommentaarid, teemafoorumid ja blogid“ viidi läbi aastate 2000-2007 kohta. Sellest ilmnes, et agressiivsete kommentaaride hulk venelaste vastu on läbi aastate keskmiselt olnud 9,2%. See on ka kõrgeim protsent, sest näiteks mustanahaliste vastu on vihakõne osakaal kõigest 0,3%.

Pärast aprillirahutusi kasvas agressiivsete kommentaaride hulk venelaste suhtes vaid ühe protsendi võrra. See arv pole uuringu läbi viinud magistrandi Liis Laineste hinnangul väga suur.

Agressiivsete kommentaaride hulk oli oluliselt suurem aastatel 2002-2003, kui kõigist kommentaaridest ligikaudu 13% olid vaenulikud.

Enim vaenulikke kommentaare esines uudisportaalidest Delfis, kus 16,9% kõikidest artiklitest oli rassistliku sisuga. Uuringu autor seostas seda provotseeriva teemapüstitusega Delfi artiklites.

Agressiivsete kommentaaride hulk venelaste vastu on Laineste hinnangul suurem just seetõttu, et nad võtavad sõna vastu ja lähevad eestlastega vaidlema. Seetõttu ei vaibu teema nii kiiresti maha.

Uuringu kokkuvõttest ilmnes, et uudisportaalidest märksa kõrgema agressiivsuse tasemega on teemafoorumid või suhtlusportaalid, nagu rate.ee. Samuti ilmnes, et rassismi ja ksenofoobia osakaal on internetis aastate jooksul üsna samaks jäänud ja tõuseb päevakajalistele probleemidele reageerides.