Tallinna kesklinna korterite tehinguhinnad olid selle aasta teises kvartalis 5–10% madalamad kui pool aastat tagasi, selgub kinnisvarabüroo Uus Maa kinnisvaraturu kvartaliülevaatest.


Hinnalanguse põhjuseks on suurenenud pakkumine ning senini väga kõrgel tasemel püsinud hinnad. Hinnalangust võis siiski täheldada vaid vähe nõutud ning tavaliste objektide puhul. Eksklusiivsemad korterid jätkasid hinnakasvu.

Keskmised tehinguhinnad Tallinna kesklinna vanemates elamutes jäävad vahemikku 28 000–40 000 kr/m2 ning uuselamutes 35 000–50 000 kr/m2. Kallimaid tehinguid tehakse eksklusiivsetes uuselamutes Tornimäe kaksiktornis, Fahle majas ja Foorumi majas. Omaette hinnaklassis on vanalinna korterid, kus hinnatase ulatub 100 000 kroonini ruutmeetri eest. Viimase kvartali jooksul kasvas huvi just väga eksklusiivsete ning kvaliteetselt renoveeritud korterite vastu. Kõige kallimad korterid on vanalinnas Toompeal.

Endiselt on kõrgelt hinnatud piirkond Kadriorg, viimase järel ka Kassisaba. Kesklinna lähipiirkondades nagu Kassisaba, Kalamaja, Uus-Maailm ja Veerenni on väga nõutud väikesed renoveeritud 20–40 ruutmeetri suurused ühe- või kahetoalised korterid, mille hinnad ulatuvad 1,5 miljoni kroonini.

Äärelinnas ja magalarajoonides hindade langust ei ole esinenud.