Presidendi kantselei ülemaks võib Eesti Päevalehe andmeil saada Arnold Rüütli usaldusisik, Otepää volikogu esimees ja endine Tuleviku Eesti Erakonna esimees, nõukogude aja lõpu ning Eesti taasiseseisvuse alguse aegne Otepää linnapea ning aastail 1992-1995 riigikogu liikme ametit pidanud Jaanus Raidal.

Raidal ise ei soovinud võimaliku kantselei ülema ametisse asumist kommenteerida. “Aga kui ettepanek tehtaks, siis kindlasti kaaluksin ja võtaksin ameti vastu. Olen väga meelitatud Rüütli usalduseavaldusest minule ja kui ta nii otsustab, siis on tore,” ütles Raidal. “Riigi heaolu huvides olen ma nõus kaasa aitama.”

Mõõdukate ridadesse kuuluv riigikogu liige Marju Lauristin rõhutas, et kõige tähtsam küsimus on see, kes hakkab kuuluma Rüütli meeskonda. “Kes hakkab talle ette valmistama otsuseid. Küsimus on, kes on tema juristid,” ütles Lauristin.

Raidali võimalik kaasamine presidendi meeskonda pani Lauristini pead vangutama. “Oi, oi, oi,” oli Lauristin sõnatu.

Mõne kuu eest Rüütli kampaania juhiks asunud suhtekorraldusfirma Bridges&Partners omanikul Raul Sillastel on ‰ansid saada tulevase presidendi pressiesindajaks. Sillaste ise keeldus kommenteerimast kõike, mis puudutab loodavat meeskonda.

Arnold Rüütli toetajate leeri on asunud ka paljud rahvuslikult mõtlevad ringkonnad, kes on pettunud praeguse koalitsiooni poliitikas ja Lennart Meris. Seetõttu võib uue presidendi meeskonda tulla näiteks Esindamata Rahvaste Organisatsiooni (ERO) üks asutajaid Linnard Mäll. Professor Mäll on mitmetel ERO Ida-Euroopa piirkondlikel kokkusaamistel kasutanud Rüütlit esindusfiguurina. Ka on Rüütel osalenud ERO T‰et‰eenia toetuskampaaniates.

Arnold Rüütel tegutses aastaid Jaan Eilarti juhitud Looduskaitse Seltsi esindusfiguurina. Seetõttu ei ole välistatud, et Rüütel kutsub Kadriorgu Jaan Eilarti. Pealegi oli Eilart 1992. aastal Rüütli toetuskampaania üks peaorganiseerijaid.

Rüütel ise on kinnitanud, et on tihedas koostöös olnud paljude teadlastega ning ta ei kipu välja vahetama praeguseid Kadrioru töötajaid, kuna leiab, et nende seas on väga võimekaid inimesi.