Linnaametnike kinnitusel muudaks Põhja ja Mere puiestee ristmikule plaanitav uus raehoone paremaks ametnike töötingimused ja mugavam oleks ka linnakodanikel, kellel poleks enam vaja mööda linna eri ametite vahet asju ajada, vaid kõik saaks ühes kohas tehtud.

“Meie amet on praegu neljal aadressil laiali, mis takistab dokumentide liikumist, sest kõik dokumendid pole meil arvutiprogrammides, ja kindlasti optimeeriks ka kulutusi,” leidis kommunaalameti peadirektor Ain Valdmann. “Näiteks kaevetööde loa taotlemisel peab inimene hetkel läbi jooksma linnas neli eri ametit.”

Statoil ei taha kolida

Praegu on Tallinnas 14 munitsipaalametit, mis asuvad ka enamjaolt eri kohtades. Uue raehoone valmides jääksid endistesse hoonetesse vaid perekonnaseisuamet ja maa-arhiiv, kuid peale ülejäänud ametite leiaks uues majas koha ka linnavolikogu ja linnavalitsus.

Linna pressiteenistusest teatati Eesti Päevalehele, et senised linnaametitele kuuluvad hooned lähevad valdavas osas müüki ja sellest loodetakse katta ka enamik uue hoone ehituskulutusi. Kava kohaselt läheks krundil ehituseks 2010. aasta kevadel ja uude hoonesse asuks tööle ligi 1000 linnaamentikku.

“Maja ehitamiseks on üks idee korraldada rahvusvaheline konkurss, et leida võimalikult kõrgel tasemel lahendus,” teatati Raepressist. “Kindlasti kasutame võimalikult keskkonnasäästlikke tehnoloogiaid, mis aitaks energia pealt kokku hoida kuni kolmandiku.”

Plaanitaval krundil asub seni Statoili tankla, mille ümberkolimise läbirääkimisi pole saatnud edu, kuid abilinnapea Eha Võrgu hinnangul ollakse läbirääkimiste suhtes endiselt positiivselt meelestatud.

Ka Statoil ei andnud vastust läbirääkimiste kohta käivale päringule.

Asukoht tekitas arhitektidega tüli

•• 2006. aasta sügisel avaldati Tallinna esialgne otsus ehitada raehoone Petrooleumi tänavale, kuid see põrkas arhitektide liidu tugevale vastasseisule. Arhitektide liidu hinnangul oli lahenduse suurimaks miinuseks kaugus kesklinnast ja sinna oleks olnud liiga raske ligi pääseda.

•• Arhitektide liidu esimees Ike Volkov pidas praegust asukohta linnaplaneerimise seisukohalt väga positiivseks. “Raehoone asuks linna südames ja ilusas kohas, mis aitaks kaasa uue linnasüdame tekkele,” selgitas Volkov, kes tõi ainsa negatiivse poolena esile logistilised raskused.