Tartus sadas viimase 20 tunni jooksul maha 23 sentimeetrit lund.

Kõik Tartu 37 puhastusmasinat on öö läbi väljas olnud, selgitas Tartu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Palo Päevaleht Online’ile.

“Lumekoristusega alustati Tartus juba eile keskpäevast ja töö on käinud kogu öö. Praegu on töös kogu olemasolev tehniline varustus - 15 sahaautot ja 22 traktorit,” teatas linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.

Praeguseks on masinad põhiteedele jõudnud seitse ringi peale teha, kuid peamine probleem on kõrvaltänavate, ristmike ja parklatega.

Probleeme valmistavad ka tänavate äärde pargitud autod, mis takistavad tänavaid korralikult puhastamast. Linnavalitsus palub inimestel, kes on autod tänavate äärde jätnud, panna need ajutiselt mõnele puhastatud alale.

Palo sõnul on hetkel enamus peateedest Tartus sõidetavad. Raskem on olukord aga Annelinnas, kus toimus avarii, mis raskendas oluliselt liiklust.

Hetkel on lumekoristustööd täies hoos ning Palo avaldas lootust, et paari tunni pärast peaks olukord selginema. 

Bussid liiguvad kuni olukorra normaliseerumiseni vaba graafiku alusel, inimestel soovitatakse sõita bussiga või käia jala.

Päevaleht Online ootab lugejatelt infot olukorra kohta Eestimaa teedel-tänavatel. Fotod, läbielamiste kirjeldused ning arvamused võiks saata aadressile online@epl.ee