Toona suurima Eesti venekeelse ajalehe Vesti Dnja ostis aastal 2006 Keskerakonnaga tihedalt seotud sihtasutus Jüri Vilmsi Sihtkapital, mis annab välja ka keskerakondlikku maailmavaadet levitavat ajalehte Kesknädal.

Internetis on Vesti Dnja, mille toimetuse täna kolm kaitsepolitsei ametnikku läbi otsisid, küllaltki tõhus ja operatiivne online-uudistekanal, mis edastab nii Eesti, Venemaa kui ka ülejäänud maailma kanalitest pärinevaid lühiuudiseid, mille hulka satub ka teateid, kuidas peaminister Andrus Ansipile hüüti Narvas vabariigi aastapäeva tähistamise aegu "Bu-u-u!" hüüti ning - Virumaa Teatajast refereeritud - "Veel viis aastat tagasi mõistis pr Ilves "pingviinide paraadi" hukka".

Emotsionaalsed ja kallutatud pealkirjad

Uudiste pealkirjad kipuvad olema kallutatud ja emotsionaalsed. "Eesti oligarhid nõuavad devalveerimist," võtab Vesti Dnja kokku Eesti Päevalehe artikli, milles suurettevõtjate assotsiatsiooni juht Tiit Vähi kinnitab, et kui Eesti Raudtee ja Eesti Energia taolised monopolistid ei lähe tariifide järsu langetamise teed, on krooni devalveerimine sügiseks möödapääsmatu. Kuid säärased üldistused on venekeelses meedias üsna tavalised üle ilma.

Venemaal tavalist Ameerika-vastasust võib välja lugeda CNNi põhjal kirjutatud uudise "Andke 200 miljardit - sõdime!" pealkirjast. Samuti peegeldab Venemaa meediakanalite üldist tooni refereering sellest, et Gruusia noored on algatanud boikoti venekeelsetele lauludele raadioeetris.

Intervjuude rubriigist võib leida pika loo, milles Tallinna munitsipaalpolitsei osakonna juht Kaimo Järvik selgitab loomapatrulli tegevust. Ühtlasi selgub sama rubriiki sirvides, et Vesti Dnja on üks neid väheseid ajalehti, mille ajakirjanikele Edgar Savisaar on nõus nelja silma all pikka intervjuud
andma. Ajakirjaniku toon on sama sõbralik kui Rossiiskaja Gazeta intervjueerides asepeaminister Sergei Ivanovi, välja arvatud emotsionaalsed torked intervjueeritava poliitiliste konkurentide suunas nagu "koalitsioon otsib Toompeal külmavärinatega võimalusi riigieelarvet kärpida".

Ootuspäraselt võib arvamusartklite seast leida näiteks Tallinna linnapea Edgar Savisaare üleskutse Tallinna haldusreformiks ehk linnaosade kaotamiseks ning lähivaldade liitmiseks linnaga, lisaks German Znojevi toetava arvamusartikli "Miks olen Tallinna haldusreformi poolt".

"Seltsimees Ansip, te olete suur õpetlane", mis pühib veel kord tolmu 1988. aasta 2. veebruari eesti rahvuslikult meeleavalduselt Tartus ning toonase EKP Tartu rajoonikomitee org-osakonna juhi Andrus Ansipi rollilt selle mahasurumisel ning kummalisel kombel kõrvutab seda praeguse peaministri arusaamisega majandusest, mis on autori arvates üsna vilets.

Äripäev: kahtlane raha olematu reklaami eest Sõõrumaalt ja Farmaatsiatehaselt

2007. aastal ulatus Äripäeva teatel sihtasutuse kahjum 5,7 miljoni kroonini, reklaami vahendusest teenis Jüri Vilmsi Sihtkapital samal aastal 6 miljonit krooni. Äripäeva mullune uuriv artiklisari lehtede väljaandmise rahastamisest väitis, et ettevõtted - näiteks Tallinna Farmaatsiatehas ja Urmas Sõõrumaale kuulunud ESS Grupp - kannavad Jüri Vilmsi Sihtkapitali kontole summa, mis kulub Kesknädala ja Vesti Dnja väljaandmise finantseerimiseks, põhjendades ülekandeid reklaamiteenuse ostuga. Tellitud reklaamid aga jäid millegipärast ilmumata.