Alates 16. oktoobrist on hukkunud Vladislav (s 1959), Helja (s 1949), Kaupo (s 1976) ja Guido (s 1958). Haiglaravil viibib Vassili (s 1941). Esialgsetel andmetel on tegemist asotsiaalse eluviisiga inimestega.

Põhja-Eesti regionaalhaigla pressiesindaja Inga Lill ütles Päevaleht Online´le, et Vassili seisund on rahuldav ning ta peaks järgmisel nädalal koju saama. "Rohkem patsiente ei ole Loksalt meile metanoolimürgitusega toodud," märkis Lill. 

Lill ei osanud hetkel öelda, et kas mujalt Eestist on sarnaste nähtudega patsiente haiglasse toodud.

28. septembril leiti Loksa linnast 1962. aastal sündinud Sergei surnukeha, kelle surma põhjuseks võib samuti olla joogiks kõlbmatu vedeliku tarvitamine.

Põhja politseiprefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse vanemkomissar Priit Pärkna soovitab hoiduda joogiks kõlbmatute või tundmatu päritoluga vedelike tarvitamisest. “Nö nurgatagustest müügikohtadest ostetud piiritusjoogid või muud vedelikud võivad ohustada tarvitaja tervist või põhjustada surma,” ütles vanemkomissar.

Praegu on selgitamisel, kas tegemist võib olla metanooliga. Politsei kontrollib, kas juhtumid on omavahel seotud ning selgitab aine võimalikku päritolu.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. 

Metanool on inimorganismile tõsine mürk. Selle joomine võib lõppeda surmaga, lisaks võib see tekitada pöördumatuid kahjustusi kuni täieliku invaliidistumiseni. Samuti võivad tagajärgedeks olla pimedaks jäämine, neerude, maksa ja ajukahjustused.

Metanooli vastumürk on etanool. Metanooli joonud inimene peab sisse võtma kolmekordses koguses etanooli. Kui inimene on joonud ühe pitsi metanooli, siis tuleb vastumürgina juua kolm pitsi etanooli. Etanool vabastab organismist metanooli. 

Politsei soovitab hoiduda tundmatu päritoluga vedelike tarvitamisest.

2002. aasta veebruaris viis kiirabi Pärnus metanoolimürgitusega haiglasse kuus inimest

2001. aasta sügisel Pärnumaalt alguse saanud metanoolimürgituse tagajärjel hukkus 68 inimest, ligi 80 sai kahjustusi.