Tema ametiajal avati riigi volitatud julgeolekuesindaja ametlik koduleht aadressil http://www.nsa.ee.

Interneti otsingumootorites raskesti leitav leht kuulub nähtavalt kaitseministeeriumile, kuigi ministeeriumi enda lehel pole sellele ühtegi viidet.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet tunnistas veebilehe autentseks. “Koduleht on avatud alates 2006. aastast. Leht on vajalik selleks, et Eesti inimesed oleksid informeeritud sellest, kuidas toimub Eesti riigisaladuste ja salastatud välisteabe kaitse,” rääkis ta.

Tõepoolest julgeolekuesindaja kodulehe avakülg loetleb põhjalikult kõik tema pädevusse kuulunud ülesanded. Seal on kirjas, et Simmi ülesandeks oli näiteks salastatud välisteabe selle avaldajalt vastuvõtmise, töötlemise ja sellele juurdepääsu korraldamine ning arvestuse pidamine.

Aga samuti kuulus veebilehel mustvalgel toodud kirjena Simmi ülesannete hulka üks palju prohvetlikum osa. Riigi julgeoleku volitatud esindaja ülesandeks on ka “salastatud teabe edastamine teistele riikidele”.

Kaitseministeerium põhjendas igasuguste viidete puudumist ministeeriumi kodulehel julgeolekuesindaja lehele lihtsalt tähelepanematusega. “Meie kodulehele on vastav link või bänner jäänud lisamata ilmselt tähelepanematusest ning me täname Eesti Päevalehte sellele tähelepanu pööramast. Ilmselt lisatakse see link meie kodulehele lähiajal,” sõnas Kuimet.

Selleks, et lehte leida peab isegi populaarsetele otsimootoritele väga täpseid juhiseid andma.

Kaitseministeerium seda siiski varjamiseks ei nimeta. “Mingit põhjust riigi julgeoleku volitatud esindaja ametikohta varjata pole meil põhjust - vastaval juhul poleks meil ka avatud seda veebilehte,” teatas Kuimet.

Lisaks julgeolekuesindaja tööülesannetele võib lehelt leida ka õppematerjale. Ühes ülesriputatud presentatsioonis antakse juhiseid, kuidas salajasi dokumente õigesti koostada ja mida erinevad NATO ja EL-i märked eesti keeles tähendavad.

Seega prügikastis vedelev paber märkega NATO COSMIC TOP SECRET pole naljaasi, vaid kõige kõvem saladus Eesti planeedil.