Vaal Galerii on varem teatanud, et oksjonil müüdi skulptuure kokku 130 000 krooni (8308,5 euro) eest. Mati Kaalu sõnul pidi sellest summast lepingu järgi tulema seltsile 90 000 krooni (5752 eurot). Paraku on enam kui pool sellest summast siiani laekumata. „Kahel korral maksid nad meile mitme meeldetuletuse peale 20 000 krooni (1278,2 eurot) ära, kuid 50 000 krooni (3195,6 eurot) on ikka saamata. Galeriist öeldi, et neile on paljud teised võlgu ja seetõttu on maksmine viibinud. Samas, skulptuurid ostnud inimesed on selle eest raha maksnud,” nentis Kaal.

Raha oli mõeldud kaslaste ja kurgede siseekspositsiooni ehitamiseks, töödega alustati möödunud aastal. Ehitajad tegid oma töö ära, kuid loomaaia sõprade selts jäi neile omakorda võlgu. „Praeguseks on sõprade selts vahepeal raha juurde saanud ja ehitaja ees võla viivitusega likvideerinud, kuid muud asjad on selletõttu nüüd endiselt tegemata,” nentis Kaal.

Lubab homseks maksta

Aimar Jugaste tunnistas võlga ning kinnitas, et Mati Kaalul on etteheideteks põhjust. „Aga olen suhelnud loomaaia sõprade seltsi juhi Alar Lõhmusega ja meil on kokkulepe, et neljapäeval maksame lõpliku summa ära. Eks see võlg on meilegi ebameeldiv, suvel tekkis auk ja seda oleme klaarinud,” põhjendas Jugaste.

Mullusega võrreldes viiendiku võrra väiksema eelarvega Tallinna loomaaed vaevleb rahapuuduse käes. Möödunud aastal oli eelarve 55,8 miljonit krooni (3,57 miljonit eurot), sellel aastal vaid 46 miljonit (2,94 miljonit eurot). Järgmise aasta eelarve on üldse selgusetu, sest Tallinna linnavalitsus pole suutnud tervikeelarvet ikka veel lahti kirjutada.

Rahapuuduse tõttu töötas loomaaed jaanuaris-veebruaris 80-protsendise tööajaga.