"Liiklusele avatuks jääb vaid üks teepool, nii nagu oli ka eelmisel aastal Vabaduse puiestee alguslõigu renoveerimisel," ütles Erima. "Seetõttu soovitame kõigil Pärnu poolt linna või vastupidi liiklejail valida endale sobivaim ümbersõidutee, mitte Vabaduse puiesteed pidi tulla."

Erima lisas, et liiklejail tuleb arvestada, et seal on kummaski suunas vaid üks sõidurada, kiirus piiratud 30 kilomeetrini tunnis ning sellele lisaks on mõlemas suunas ka bussipeatused.

Erima sõnul muutub tee-ehituse ajaks eriti ahtaks lõik Jannseni tänavast kuni Rännaku puiesteeni, kuhu jääb ainult üks sõidurada linna suunal. Linnast väljuval suunal on sellelt lõigult liiklus suunatud ümbersõidule mööda Jannseni ja Põllu tänavat ja Rännaku puiesteed, teatas Raepress. Neile tänavatele suunatakse ka ühistransport.

Erima soovitab juhtidel kasutada Pärnu maanteed pidi tulles ümbersõitu Kanamalt ringtee kaudu Männiku teele, Mustamäe poolt tulles aga Pärnu maanteed või Kadaka teed ja Kadaka puiesteed, tee-ehituse piirkonna elanikel aga ka kohalikke paralleeltänavaid.

Augusti keskpaigaks on üks teepool täielikult valmis ehitatud ning oktoobri alguseks peab olema kogu tee-ehitus lõpetatud ning tehtud ka järeltööd - tee joonitud ja teeperved korrastatud. Renoveerimise tulemusel muutub ebamäärase laiusega, kohati kolme ja kohati vaid kahe sõidurajaga, suure liikluskoormusega Vabaduse puiestee kogu pikkuses neljarealiseks ning ohutult liigeldavaks.