Tallinna linnakantselei pressiesindaja Toomas Pirn selgitas Päevaleht Online’ile, et plaanis on hankida kaks kõrvuti asetsevat LED-ekraani mõõtmetega 3,6 x 6,4 meetrit, mis võivad edastada nii ühist kui ka kaht eraldi pilti.

Ekraanid paigaldatakse Vabaduse väljaku bussipeatuse tagaseinale ehk maa alla suunduva trepistiku kohale. Kokku ligi 13 meetrit laiad ekraanid näitavad pilti väljaku poole ning nii saab ekraanidel kuvatavat väljakul liikudes näha.

Pirni sõnul hakatakse ekraanidel näitama nii linlastele kui ka linna külalistele kasulikku teavet nagu kultuuri- ja spordisündmuste info. „Võimalusi on päris palju, millist infot anda ja mida üle kanda,“ osutas Pirn. Tema sõnul saab teha näiteks ülekandeid jalgpallimängudest, lauluväljakult või korraldada ühisvaatamisi nagu oli Raekoja platsil Eurovisioni vaatamine.

„Ekraani idee autoriteks on Vabaduse väljaku detailplaneeringu ja ümberehituse projekti koostanud arhitektid,“ rääkis Pirn, kelle sõnul lisab süsteem väljakule atraktiivsust. Vabaduse väljaku avamine on 20. augustil, selleks ajaks peavad paigaldatud olema ka ekraanid.

Nõnda suurte ekraanide näol on Pirni kinnitusel tegu kaasaegse linnaruumilise lahendusega. „Erasektor on selliseid süsteeme oma kinnisvaraobjektidele varemgi paigaldanud,“ märkis Pirn, viidates Foorum Plaza ja Roccal al Mare keskuse seintele.

Kui palju ekraanide ostmine ja paigaldamine linnale maksma võib minna, ei soovinud Pirn öelda, kuna pakkumised pole veel laekunud.