ŽÜRIID EI OLE. Vastuseks küsimusele, kas mittevastavus tähendab asukohta mujal kui Kaarli puiestee Vabaduse platsi poolses otsas, ütles Volkov, et nii see on. Teisi töid kommenteerides lausus Volkov, et need “polnud nii veenvad”.

Arhitektide Liidu juhatuse esimehe Tõnu Laigu sõnul peab liit linnavalitsuse nõutavat asukohta endiselt ebasobivaks. “Meie seisukoht on endine – Vabaduse platsi tuleb terviklikult vaadata. Miks ei saaks seda panna välisministeeriumi ette endisele Lenini kohale? Vabaduse plats on meil ainult üks,” ütles Laigu.

Linnavalitsus soovis algul kaasata žüriisse loomeliitude esindajad, kuid viimased keeldusid, sest ei saanud kaasa lüüa konkursi tingimuste väljatöötamisel, samuti jäänuks nad ametnike suhtes vähemusse.

“Ma ei teagi, mis sellest nüüd saanud on või mis sellest saab. Kahjuks pole ise uurinud ja keegi pole midagi öelnud,” nentis Laigu.

Volkovi sõnul pole praeguseni žüriid moodustatud, kuid komisjoni töösse on otsustatud kaasata eksperdid, kelle abiga säästva arengu ja planeerimise amet peab kujundama oma seisukoha. Komisjonil on aega kaks nädalat töid põhjalikumalt analüüsida.

TÖÖD VAATAMISEKS VÄLJAS. “Lähiajal paneme siiski kõik tööd linnavalitsuse infosaali vaatamiseks välja, ning miks mitte panna juurde paber ja pliiats, et linnakodanikud saaksid oma arvamust avaldada,” märkis Volkov.

Tõnu Laigu sõnul kavatseb ta eksponeeritud töid “kaasaelamise mõttes” siiski vaatama minna.

Linnavalitsuse nõuniku Jüri Ratase sõnul on tööd eksponeeritud hiljemalt neljapäevaks.

“Isiklikult loodan, et juba kolmapäeval saab neid näha,” ütles Ratas.

Kuigi tööde esitamise tähtaeg sai täis juba paar nädalat tagasi, ei saanud siiani keegi töödega tutvuda, sest komisjon ei tulnud valimiste ajal kokku.