Kantsler Mikk Marrani sõnul oli Vabadussõja võidusamba rajamine Kaitseministeeriumi jaoks erandkorras Vabariigi Valitsuse poolt seatud ülesanne, mis on tänaseks täidetud ning nüüdseks on alanud monumendi igapäevane ekspluatatsioon, teatas kaitseministeeriumi pressiteenistus.

„Haldus- ja hooldusteenuse osutamine ei ole Kaitseministeeriumi põhitegevus, mistõttu on mõistlik Vabadussõja võidusamba igapäevane hooldamine anda üle selleks paremini sobivale asutusele. Olen kindel, et RKAS kui riigile kinnisvarateenuse osutaja saab selle ülesandega igati väärikalt hakkama,“ ütles kantsler Marran.

„Sedavõrd olulise mälestusmärgi haldamise usaldamine ettevõttele tähendab ühelt poolt väga suurt tunnustust, teiselt poolt ka kõrgeid nõudmisi selle heaperemehelikul hoidmisel,“ ütles Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi haldusosakonna juhataja Indrek Klaassen.

Vastavalt Kaitseministeeriumi ja RKAS-i vahel sõlmitud lepingule hakkab RKAS tegelema nii Vabadussõja võidusamba enda kui monumenti ümbritseva maa-ala haldamise, korrashoiu ning tarbimis- ja tugiteenuste osutamisega.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) on 2001. aastal riigi kinnisvara haldamiseks loodud Eesti Vabariigile kuuluv ettevõte, mille tegevuse eesmärk on tagada säästliku ja efektiivse kinnisvaraalase teenuse osutamine riigivõimu teostajatele.

Vabadussõja võidusammas avati 2009. aasta 23. juunil tänuavaldusena kõigile, kes aegade jooksul on Eesti iseseisvuse eest seisnud.