PÖÖRDUMINE

Meie, Eestimaa Rahvuste Ühenduse kultuuriorganisatsioonide esindajad oleme sügavalt nördinud Tallinnas ja mujal Eestis toime pandud jõhkratest vandalismiaktidest.

Marodöörlus ei ole rahvus ja huligaansus ei ole kultuur. Me kutsume üles kõiki rahvusrühmi Eestis: hoiduge kaasa minemast alatute provokatsioonidega, mis on suunatud meie ühise kodumaa ühiskondliku korra ja riikluse hävitamisele.

Me kutsume üles iga perekonda, iga vastutustundlikku inimest: hoidke oma lapsi, õpetage neile demokraatia põhitõdesid, kasvatage neid lugu pidama oma kodust , kaasinimestest, haridusest ja loovast tööst.

Eesti riik ja rahvas on maailmas tuntud oma kõrge tolerantsiga rahvusvähemuste ja eri kultuuride suhtes, olles sellega eeskujuks paljudele riikidele. Me kutsume üles kõiki rahvuseid, iga inimest Eestis andma oma panust rahu ja korra taastamisse ning hoidmisesse.

Me kutsume Eesti valitsust ja kohalike omavalitsusi üles jätkama ja veelgi süvendama integratsioonipoliitikat, pidama dialoogi rahvusvähemustega kõige erinevamatel tasanditel, et tugevdada Eesti rahvuslikult kireva ühiskonna kokkukuuluvust meie ühiste eesmärkide nimel, milleks on edukas, jõukas, kultuuriliselt rikkalik ja vaba Eesti meie lastele.

Eestimaa Rahvuste Ühendus

30. aprillil Tallinnas

Eestimaa Rahvuste Ühendus asutati 22. septembril 1988.a., mil tuli kokku I Eestimaa Rahvuste Foorum. Foorum andis tõuke paljude Eesti rahvusvähemuste kultuuriseltside asutamiseks ja näitas, et rahvuslikesse kogukondadesse ühinenud rahvused toetavad eestlasi nende teel Eesti Vabariigi taasiseseisvumisele.

Praegu kuulub Eestimaa Rahvuste Ühendusse 24 rahvusvähemuste organisatsiooni, kes omakorda ühendavad 49 rahvuslikku organisatsiooni üle Eesti.

ERÜ põhifunktsiooniks on esindada rahvusvähemusi riigi ja kohaliku omavalitsuse tasandil, kaitsta nende rahvuskultuurilist identiteeti ja arendada koostööd Eesti erinevate rahvuste vahel.