Osavad vargad

Firma juhiabi Kati Velner ütles, et Falcki valvatud ladudes oli õhtul häiresüsteem korralikult peale pandud, ent kurjategijad suutsid selle rivist välja viia, mistõttu ühendus häirekeskusega katkes.

Paar nädalat varem, ööl vastu 25. maid oli sarnane vargus maakonna teises otsas Helme vallas Patkülas, kus kahest kõrvuti paiknevast firmast varastati 200 000 krooni ulatuses taimekaitsevahendeid.

Kati Velner ütles, et nende hinnangul pole tegu tellimustööga. “Samas annab varastatu hulk arvata, et kraam oma põllule küll ei lähe,” arutles Velner.

Juhtumid erinevad

Valga politseiprefektuuri teabetalituse juhtivinspektor Vahur Ilumets märkis, et uurija hinnangul on Patküla ja Sangaste juhtumid erineva käekirjaga. “Tundub, et nõudlus varastatud taimekaitsemürkide vastu on olemas,” märkis ta.

Tartumaa Põllumeeste Liidu juhatuse esimehele Jaan Sõrrale ei meenunud, et ta oleks kunagi varem sedavõrd suurest taimekaitsevahendite vargusest kuulnud.

“Taimekaitsevahendide müük on ju väga range kotrolli all,” ütles Sõrra. “Seda niisama lehes ei kuuluta ning samuti ei osta suurtootjad althõlma, kuna neil on vaja hiljem ette näidata kuludokumente.”