##Taolised sümptomid on lihtsalt seletatavad. Pimeduse saabudes hakkab vaheajus asuv käbinääre eritama melatoniini, mis tekitab une. Kui melatoniini on küllaldaselt, jääb inimene magama.

Käbinääre hakkab melatoniini eritama kohe, kui silmade kaudu jõuab vaheajusse teade piisava valguse puudumisest. Et talvel on peaaegu kogu aeg pime, siis on ka arusaadav, et inimene tunneb end unisemana.

Uneaja lühendamiseks peab vaheajusse jõudma tugev ja võimalikult looduslähedane valgusimpulss. Sellist valgust saab vaid päikeselt või spetsiaalsetelt True-Lite lampidelt.

True-Lite lambid on välja tõõtatud NASA kosmosekeskuses. Ehtsast päikesevalgusest on need polariseeritud valgusega lambid isegi tervislikumad, sest ei sisalda organismile kahjulikus koguses ultraviolettkiirgust. Just selliste lampide abil saab leevendada talvel päikese puudumisest tingitud probleeme.

Valgusravi kestus oleneb konkreetsest kaebusest. Üldjuhul soovitatakse umbes kümnest korrast koosnevat kuuri.

Valgusravi abil saab lisaks depressioonile ja stressile ravida ka külmetushaigusi nagu kurguvalu, häälepaelte põletik, köha, kõrvavalu, nohu.

Häid tulemusi annab polariseeritud valgus ka nahahaiguste abstsessid, ekseemid, marrastused, psoriaas ja mitmesuguste allergiate ravisse lisamisel.

Samuti on valgusravist abi põletikulise iseloomuga valude korral seljas, liigestes ja pehmetes kudedes, peavalude, lihaskrampide jms. puhul.

Valgusraviga on võimalik jagu saada buliimiast. Ja kõigele lisaks v¦ib see tekitada ka kõrgendatud seksuaalsust.

Vastunäidustusi valgusravi puhul peaaegu pole. Võib esineda leebeid kõrvalmõjusid nagu kerge peavalu, iiveldus või silmade väsimus.

Viimase vastu aitab, kui kanda protseduuri ajal spetsiaalseid kaitseprille.