Vabariigi valimiskomisjon andis loa minna kevadistele valimistele 12 erakonnale, kuid jättis Riigikogu valimistest kõrvale sisetülidest räsitud Tuleviku Eesti Erakonna. Valimiskomisjon ei registreerinud TEE nimekirja, sest erakonna kandidaatide ülesseadmise esildis ei vastanud Riigikogu valimise seaduse nõuetele. Jaanus Raidali juhitud TEE tiib lootis edu saavutada vaid 12 poliitikuga.

Registreerimata jäi ka Meinhard Sepa kandidatuur, sest kohus on tunnistanud mehe teovõimetuks. End Messiaseks pidav 65-aastane Sepp soovis üksikkandidaadina läbi lüüa Harju- ja Raplamaal.

1999. aasta parlamendivalimistele pääseb kokku 1901 kandidaati, neist 19 on üksikkandidaadid. 1882 inimest jaguneb erakondade nimekirjade vahel.

Viimase viie päeva jooksul loobus Riigikogusse pürgimast üheksa varem kandideerimisnõusoleku andnud inimest. Ümbermõtlejate seas on Maarahva Erakonna nimekirjas olnud endine kaitsejõudude pea-staabi operatiivosakonna ülem Jüri Kadak ja Reformierakonna nimekirja kuulunud Svetlana Ello. Üks naiskandidaat oli varem esitanud oma dokumendid nii Ühendatud Rahvapartei kui Koonderakonna nimekirjas, kuid otsustas lõpuks viimase kasuks. Kõige suuremate kaotustega peab leppima Nikolai Maspanovi juhitav Vene Erakond, mille nimekirjas on tervelt viis äraütlejat.