Põhjendades Sibula valimist maavanemaks, ütles peaminister Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil, et valitsuses valitses selles küsimuses leige üksmeel. "Ja kuna regionaalminister kinnitas, et tegemist on parima kandidaadiga, keda tema oskab välja pakkuda, siis valitsus ka Priit Sibula Põlva maanavemaks nimetas," lisas Ansip.

Ansipi sõnul meenutati valitsuse istungil president Lennart Meri põhjendust, miks ta otsustas Einselni kaitseväe juhatajaks nimetada. "Napoleon on ju surnud," tsiteeris peaminister Andrus Ansip Merit. "Umbes samasugune põhjendus on ka meil, miks me sellise otsuse tegime, aga see on nali muidugi," ütles Ansip tänasel pressikonverentsil.

18. oktoobril esitles regionaalminister Vallo Reimaa (IRL) esitles oma erakonnakaaslasest Sibula kandidatuuri ka Põlvamaa omavalitsusjuhtidele, kes aga ei kiitnud maavanema kandidaati heaks. Hääletusel sai Sibul omavalitsusjuhtidelt 10 poolt- ja 15 vastuhäält ning kolm jäi erapooletuks.

Reimaa hinnangul rääkis Sibula kasuks tema töökogemus maksuametis. Aastatel 1998-2000 töötas Sibul Tallinna juriidiliste isikute maksuametis inspektori ja revidendina, aastatel 2000-2001 maksuametis pearevidendina, aastatel 2001-2002 Tallinna linnavalitsuses peaspetsialistina.

1998. aastal lõpetas Tallinna majanduskooli rahanduse ja krediidi eriala ja 2007. aastal Tartu ülikooli ärijuhtimise eriala. 

Ansip lisas veel, et tulevikus võiks maavanemate määramine saada regionaalministri ülesandeks ning seda ei peaks tegema valitsus. Tema sõnul pole maavanemate kandidaatide kooskõlastamine kunagi kiiresti läinud.

"Me ei taha, et selle valitsuse üheks peamiseks teemaks kujuneks maavanemate ametisse määramine või siis suutmatus maavanemaid ametisse määrata," ütles ta.

Samas leidis ta, et maavanema nimetamine ei tohiks olla ka omavalitsuste ülesanne, sest maavanema ülesandeks on omavalitsuste kontrollimine, ning olukord, kus omavalitsused saaksid endale ise kontrolli valida, pole õigustatud.