Praeguseks rakendab suveaega juba üle 70 riigi, peale Euroopa Liidu liikmesriikide ka näiteks Läti, Ungari, Tšehhi, Slovakkia, Ukraina, Bulgaaria, Küpros ja suurem osa Ameerika Ühendriikide osariike, teatas valitsuse pressiesindaja.

Alates sellest aastast on Euroopa Liidu liikmesriigid ühtlustanud suveaja rakendamise algus- ja lőppaja, et tagada transpordi- ja kommunikatsioonivaldkonna häireteta toimimine.

Euroopa Liidu liikmesriigid lähevad suveajale üle, keerates kella märtsi viimasel pühapäeval kell 1 Greenwichi aja järgi ühe tunni vőrra edasi ja oktoobri viimasel pühapäeval ühe tunni vőrra tagasi. Samal ajal keeratakse nüüdsest kella ka Eestis.

Kolmikliidu valitsus otsustas 1999. aastal loobuda suveajale üleminekust, kuid samal aastal suveaeg Eestis veel kehtis, kuna kevadel vőimule tulnud kolmikliit ei jőudnud enne suveajale ülemineku tähtaegu vajalikke toiminguid läbi viia.

Viimati keerati Eestis kella 1999. aasta sügisel, kui Eesti läks üle talveajale. 2000. aasta kevadel Eestis enam kella tund aega edasi ei keeratud.

2000. aastal otsustasid Balti riigid ühiselt suveajast loobuda, kuid möödunud aastal taastas Läti suveaja.

Majandusministeerium tellis mullu suveajale ülemineku kohta avaliku arvamuse uuringu, mis näitas, et suveaja pooldajad ja vastased jagunevad Eestis peaaegu vőrdselt.