“Täna otsustasime, et anname negatiivse eelarve võimalikult kiiresti riigikogu menetlusse,” ütles peaminister Andrus Ansip riigikogu liikmete küsimustele vastates.

Ansip rõhutas veel kord ka varem öeldut, et riik ei tohiks endale lubada mitme lisaeelarve tegemist aastas. “Ammugi siis mitme negatiivse lisaeelarve,” lisas peaminister.

"Mina isiklikult peaksin väga otstarbekaks väga põhjendatult kulusid kärpida. Seda ei saa teha tormates. Praegu me teame rahandusministeeriumi prognoosi, mille alusel me peaksime kulutusi kärpima 3,1 miljardi krooni võrra. Kuid meil ei ole veendumust sellest, et ka see kevadine prognoos ei ole sama ekslik, nagu sügisene prognoos. Võib olla, et sügisel selgub, et meil on vajadus kärpida mitte 3,1 miljardit krooni, vaid 6,2 miljardit krooni. Võib-olla tasuks meil tõsiselt mõelda sellele, kuidas vähendada seda 3,1 miljardit krooni, suurendades riigieelarve tulusid?" arutas Ansip.

Peaminister rõhutas, et kärbetest jäävad kindlasti puutumata riigikaitsekulutused, kui kaitsekulutuste osatähtsus sisemajanduse koguproduktis jääks sel aastal alla 1,8%. "Kindlasti ei eeldata kärbete tegemise puhul, et samas proportsioonis nagu teistes ministeeriumides on võimalik kärpeid teha ka just-just põhjaliku reformimise üle elanud siseministeeriumi haldusalas ja sotsiaalministeeriumi haldusalas."