"Reeglina tasuvad ajakirjanike sõidukulud nende tööandjad, mitte riik, nagu peab loomulikuks rahvastikuminister Urve Palo," sõnas valitsuse kommunikatsioonibüroo meedianõunik Liina Lepik Päevaleht Online'ile.

Lepiku sõnul kehtis see ka peaminister Andrus Ansipi Türgi-visiidi puhul, kus poliitiku suusasõitu kajastanud ajakirjanikud maksid oma reisi eest ise.

Urve Palo väitis täna Päevaleht Online'ile, et ajakirjanike Kanadasse sõidutamine oli igati õige, kuna see olevat riigiametnike välisvisiitidele tavakohane.

Paraku ei ole seda meelt ei valitsuse kommunikatsioonibüroo ega presidendi kantselei. "Ajakirjanikel, kes on presidendi välisvisiitidel kaasas, on selle alati kinni maksnud väljaanded," rääkis presidendi meedianõunik Toomas Sildam Päevaleht Online'ile.

Urve Palot saatsid tema Kanada-visiidil kaks Kanal 2 ajakirjanikku, kelle sõidukulud maksti kinni rahvastikuministri büroo Rahvuskaaslaste programmi eelarvest. "Suvereporter" valmistas oma reisilt kolm saatelõiku, neist kaks ministri büroo tellitud teemal ja ühe vabal teemal.

Rahvusringhäälingu eetikanõunik Tarmu Tammerk leidis, et uudistesaade poleks üldse tohtinud sponsitud materjali kasutada, kuid et "Suvereporteril" kui osaliselt meelelahutussaatel on selles suhtes vabamad käed. Tammerk kinnitas siiski, et "Suvereporter" pidanuks sponsitud materjali kasutamisest vaatajat teavitama.