„Siin ei ole minu arust uudist,” sõnas Ligi valitsuse pressikonverentsil Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare mõjuagendi rolli uudist kommenteerides. ”Ma ei saa konkreetset juhtumit kommenteerida, aga hiljemalt 2007. aastast alates võiks ühe erakonna motiivid küsimärgi all olla,” ütles reformierakondlasest rahandusminister. „Kus on tegemist Keskerakonna sammudega, on alati puudu majanduslikest ja sotsiaalsetest põhjendustest. Kogu aeg on ohus Eesti rahanduslik julgeolek ja see ei ole sõnakõlks.”

Ligi lisas, et kõigile on arusaadav, et asi ei puuduta Vene õigeusu kiriku ehitamist. „Ei ole kombeks, et tehakse suurejoonelisi visiite Venemaale ilma kooskõlastusteta, ilma mingisuguse sisendita, informeerimata. Erakonna juht ei saa selliseid asju teha. Kõik mida see erakond teeb on populaarne, aga ohtlik.”

Peaministri ülesannetes haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas lisas, et rahvusvahelises plaanis Savisaare juhtum Eesti mainet ei kahjusta. „Kremli parteiga on Keskerakonnal koostöölepe aastaid, need sidemed ja käigud Moskvasse on teada, sellega on kõik harjunud,” ütles Lukas. „Rahvusvaheliselt teatakse hästi, et Venemaa on muutnud oma panuseid. Kui seni püüti luua venekeelsele elanikkonnale tuginevat populaarset eraldi parteid, siis nüüd on tehtud panused juba Eesti poliitikas osalevatele suurtele jõududele.”

Ning et Savisaarel on väga head isiklikud kontaktid Kremlis, on kõigile teada, sõnas Lukas. „Eesti riigi reaktsioonid tulevad väga professionaalsed. Julgeolekuorganid teevad oma tööd ja meie siin ei peaks küll muretsema, et tänane sündmus rahvusvahelises plaanis uudisekünnise ületaks.”