„Välismaalaste poolt parteide rahastamise juures sõltub olukord nende päritoluriigist. Kas see riik on Eestile mingil määral ohtlik või võib saada ohtlikuks,“ rääkis Valk Päevaleht Online’ile.

„Ma pole kuulnud, et meid ootakas Slovakkia poolt mingisugune ebameeldivus, kuid teine asi on konkreetne isik, kes annetuse tegi,“ jätkas ta viidates Keskerakonnale hiljuti osaks saanud hiigelannetusele.

„Kogu aeg ju räägitakse, et parteide rahastamist ja kõike muu erakondadega seonduv peab olema läbipaistev. See on ka loomulik. Igasugune salatsemine võib tekitada mulje, et annetuse taga on mingisugune tehing peidus,“ ütles Valk.

„Kui on keegi Slovakkias, kes tahab ühte meie parteid toetada ning Slovakkia ei ole Eesti suhtes vaenulik riik, siis olgu pealegi, lasku käia, kuid sellest tuleks avalikult rääkida, enne kui asi mingeid kõrvalisi teid pidi avalikkuse ette jõuab,“ jätkas ta.

Keskerakond on saanud siinmail üsnagi tundmatutelt Slovakkia-taustaga ärimeestel suurt rahalist toetust kogusummas umbes 1,4 miljonit Eesti krooni.

Vähemalt üks kolmest annetuse teinud ärimehest on teatanud, et ootab annetuse tegemise eest konkreetset vastuteenet.

Keskerakond teemat eriti kommenteerida ei soovi.