Lasteaiakohtade nappuse tõttu lubasid nii Tallinn kui ka lähivallad mullu kohtade arvu tõsta, siiski kasvab vajadus lasteaedade järele kiiremini, kui omavalitsused suudavad neid rajada. Eriti on puudus sõimekohtadest. Olukorra leevendumiseni loodavad hädas vallad koostööle Tallinna ja naabervaldadega ning riigi toetusele. Rõhku pannakse ka eralasteaedadele ja kodusele lastehoiule.

Harku vald

Selle aasta novembris valmib kahe rühma jaoks vajalik juurdeehitus Harku lasteaias, aasta lõpuks lisandub sellele Pangapealse lasteaed. Harku järve äärde kavandatakse kuue rühmaga lasteaeda ja Apametsa 89-kohalist eralasteaeda. Praegu käib valla munitsipaal- ja eralasteaedades, lasteaed-algkoolides, valla poolt toetatavas päevahoius ja Tallinna lasteaedades kokku 673 last, sügisest vajab lasteaiakohta veel 59 last. Harku vallavanem Ott Kasur peab üldist olukorda vallas heaks. Siiski märgib ta, et pikemat aega “vanemapalka” saavad pered ei kasuta oma lasteaiakohti ja nii on 22 lapse asemel keskmine täituvus 16 last rühmas. 

Viimsi vald

Viimsis valmis 21. augustil 120-kohaline Randvere lasteaed, kus aga napib õpetajaid. Peale Randvere saavad valla lapsed käia neljas munitsipaallasteaias ning samuti toetab vald 3000 krooniga kuus laste kuues eralasteaias käimist. Osa lapsi on leidnud lasteaiakoha Tallinnast või teistest lähedastest omavalitsustest. Sellegi poolest ootab lasteaiajärjekorras 793 last, sest kohti jagub 1041 lapsele. Alternatiiviks pakub omavalitsus 2000-kroonist lastehoiutoetust kuus. Edaspidi loodab vald rajada lasteaia Pringi külla ning tühjana seisvasse piirivalve kordoni majja. Kaks firmat peavad aga läbirääkimisi eralasteaia rajamiseks.

Rae vald

Vald on võtnud lasteaedade rajamise oma esmaseks sihiks ja nimetanud 2008. aasta “lasteaedade aastaks”. Siis peaksid valmima Jüris neli lisarühma ja uus 120-kohaline lasteaed, Peetri külas aga 120-kohaline lasteaed-algkool. Uute valmimiseni tuleb Assaku koolimaja juurde kolmeks aastaks kuni 60-kohaline ajutine lasteaed. Kokku loodab vald lähiajal tõsta lasteaiakohti 571-lt  725-ni. Praegu on järjekorras 439 lasteaiaealist last. Vallavanem Raivo Uukkivi sõnul tekitab valglinnastumisega kaasnev noorte perede sissevool olukorra, kus viimasel kolmel aastal on Rae vallas sündinud pea terve lasteaiatäis lapsi aastas ja see suundumus jätkub.

Jõelähtme vald

Jõelähtme plaanib ehitada lasteaia ühte Lool asuvasse hoonesse, kuid praegu pole uue lasteaia ehitusaeg veel kindel. Kiirkorras alustab vald veel tänavu kahe rühma ja saaliga juurdeehituse rajamist olemasolevale Loo lasteaiale. Valla kolmes lasteaias jätkub kohti 260 lapsele, samal ajal kui sel sügisel vajab kohta veel 69 last.

Kiili vald

Kiili vald lammutas senise 80-kohalise asutuse ning rajab samale kohale uue, 188-kohalise lasteaia, millest 72 kohta on juba kasutuses. Ülejäänud osa luksuslikust lasteaiast valmib septembri lõpus, kuid ikkagi jääb lasteaiakohta ootama 60 last. Kiili vallavanem Vambo Kaalu sõnul hakkab olukord võrreldes varasemaga normaliseeruma, praegu käib detailplaneering uue lasteaia rajamiseks Kangu külasse.

Saku vald

Saku valla kolmes lasteaias jagub kohti 434 lapsele, selle aasta soovijate nimekirjast jääb järjekorda 127 last. Järjekord on võrreldes eelmise aastaga kasvanud ning olukord prognoosimatu sisserände tõttu pingeline. Lasteaiakohtade nappuse leevendamiseks ehitab vald 2008. aastaks ümber Kurtna lasteaia, millega tuleb juurde 60 kohta. Lisaks tuleb valda järgmisel aastal uus eralasteaed.

Saue vald

Laagris avab kolmandal septembril uksed 120-kohaline lasteaed. Kokku pretendeerib valla kolme munitsipaallasteaia 290 kohale 323 last. Vald maksab lasteaiakoha puudumise tõttu koju jäänud vanemale 2000-kroonist toetust. Edaspidi pole vallal endal kavas lasteaedu rajada, küll aga käivad läbirääkimised eralasteaedade loomiseks.

Tallinn

Linn suutis selleks aastaks luua 31 rühma 550-le lapsele, mis tähendab keskmiselt nelja ja poolt uut lasteaeda. Oktoobris avab uksed uus 80-le lapsele mõeldud Kelmiküla lasteaed. Siiski jääb ootejärjekorda 700 last, nendest suurem osa Nõmmel ja Pirital. Mustamäel ja Lasnamäel on lasteaedade võrk kõige paremini arenenud. Tallinna haridusameti töötaja Marika Kallase sõnul olukord lasteaiakohtade osas pidevalt paranenud.