Mõte ajalooliste reklaampostide paigutamisest vanalinna tänavatele on algusjärgus, kuna siiamaani ootas muinsuskaitseamet vastust objekti võimaliku maksumuse kohta. “Eelmisel nädalal saime teada, et üks post läheb maksma 28 tuhat kuni 30 tuhat krooni,” rääkis Dubovik, “nüüd saame hakata pidama läbirääkimisi linnavalitsusega.”

Kesklinna linnaosa vanem Erik Siigur ei teadnud eilseks ajalooliste postide paigutamisest vanalinna veel midagi, kuid leidis samuti, et infoviitade olemasolu kesklinnas on hädavajalik. “Euroopas on selliseid stiilseid kultuurilise väärtusega infoviitasid igal nurgal,” nentis ta.

Kuid kuuldes posti võimalikku maksumust, muutus Siigur tagasihoidlikumaks. “Kui ühe posti hind on nii suur, siis ei saa ma päris kindlalt väita, et muinsuskaitse plaanitud projekt just sellisel kujul läbi läheb,” arvas ta, “kuid mõte on tänuväärne ning mingil kujul saab kultuuriinfo edastamine Tallinna vanalinnas kindlasti olema.”

Tallinna Muinsuskaitseamet plaanib reklaampostid Tallinna vanalinna paigutada juba sel suvel. Postid on plaanis paigutada sinna, kus need on ajalooliselt varem olnud.