Kriminaalasi käsitleb 2005. aasta kokkulepet vallavanema ja valla vahel, millega sõlmiti Reimanni isikliku sõiduauto kasutusvaldusesse võtmise leping. Politseile avalduse teinud kohalik opositsioonipoliitik Andres Sõnajalg leidis juba 2010. aastal volikogule esitatud eriarvamuses, et leping võimaldas vallavanemal valla eelarve vahendeid kasutada isiklikes huvides. „Summa on raamatupidamise andmetel 585 897 krooni, mis ei ole lõplik,” seisis Sõnajala eriarvamuses, kus ta soovitas vallal asuda tekitatud kahju välja nõudma. „Valla eelarvest on makstud kinni vallavanema isiklikult liisitud luksusautode liisingulepingust tulenevad kohustused ilma igasugust kehtivat õiguslikku alust omamata.”

Vändra vallavalitsus käis kriminaalrubriikidest läbi juba 2009. aasta alguses, kui Reimanni ja valla majandusnõuniku kabinetid läbi otsiti ja arvutid kaasa võeti. Toona uuriti valla teedeehituse rahastamist, kuna uurimisorganitele oli vihjatud, et vallavalitsus on esitanud riigile teedeehituse kohta valeandmeid. See kriminaalasi on küll nüüdseks lõppenud kuriteotunnuste puudumise tõttu.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi sõnul alustati kriminaalasja võimaliku omastamise uurimiseks ja praegu on materjalid saadetud prokuratuuri seisukoha võtmiseks. Rohkem informatsiooni prokuratuur juhtumi kohta ei jaganud.

Reimann oma kriminaalmenetlust reedel ei kommenteerinud, tuues põhjuseks ajapuuduse.