Varas tabati tänu valvsale Kraavi tänava elanikule, kes märkas öisel ajal Pääsküla rabametsa sõitvat mikrobussi ja andis sellest politseile teada.

Kahtlust äratanud mikrobuss peeti kinni Mahla tänaval. Juht väitis algul, et tegemist on tema küttepuudega, kuid kontrollimisel selgus, et bussis oli 41 kolmemeetrist immutatud laudtee prussi. 30 prussi olid eile pärastlõunal veel kadunud.

Nõmme linnaosa valitsus tänab vargusest informeerinud kodanikku ning väljakutsele operatiivselt reageerinud Männiku piirkonna konstaableid.

Loodusõpperaja loomist alustati 2007. aastal. Tänavu juulis avati õpperaja ühe osana rabasse püstitatud ligi kümne meetri kõrgune linnuvaatlustorn. Nelja kilomeetri pikkusest loodusõpperajast on 2,4 kilomeetri ulatuses laudteed. Inva- ja lasteraja pikkus on 1,2 kilomeetrit, millest 325 meetrit moodustab 1,2 meetri laiune invalaudtee. Laudteede ehitusega on kavas lõpule jõuda septembri alguses.

Nõmme linnaosa valitsuse ja keskkonnainvesteeringute keskuse koostöös ligi 1,3 miljoni krooni eest rajataval õpperajal võivad loodushuvilised tutvuda raba pinnavormide ja taimestikuga, saada turbavõtukohtades aimu inimtegevuse mõjust, uudistada 2002. aastal toimunud kahe metsatulekahju jälgi ja uue metsa sirgumist.

Raja äärde paigutatud infotahvlid tutvustavad raba geoloogilist arengut, taimi ja loomi.